Pre Čukarickog šampiona Srbije je savladao Napredak 1. oktobra 2017. godine, a samo još jedan meč poraza nedostajao da se stigne slavni Milano.

Svakoj uspešnoj seriji dođe kraj, a Crvena zvezda u šampionatu nije bila poražena od 1. oktoba 2017. godine, kada je Napredak slavio (1:0), pa sve do 20. aprila 2019. godine na Banovim brdu, gde je bio uspešniji Čukarički (3:2). Vremenski skoro godinu i po dana misije i istorijski tim, koji je do srpskog rekorda predvodio Vladan Milojević postavila je domaći zadatak za budućnost od 57 megdana bez poraza. U takvom nizu samo je devet remija, efikasnih pobeda i sve kao kruna bilo je učešće u šesnestini finala Lige Evrope i grupnoj fazi ove sezone Lige šampiona, kada je u Beogradu pao Liverpul (2:0).


Prvi poraz je ‘skinuo’ crveno-bele sa prvog mesta evropske liste na kojoj će ostati PAOK iz Soluna, koji je šampionat završio overom titule kolo pre kraja (25-4), a iza se nalazi Makabi iz Tel Aviva koga je do krune doveo Ilija Ivić sa klupe i na golu Predrag Rajković.

Na kraju na istorijskoj svetskoj listi ekipa iz Ljutice Bogdana se pozicionirala na 12. mesto i samo je još jedan korak falio da se bude na višem stepeniku i izjednači rekord iz ere slavnog Milana, koji je tada predvidio čuveni italijanski trener Arigo Saki.