Fudbaleri Juventusa nisu uspeli da iskoriste dobar rezultat iz Amsterdama i u revanš meču su poraženi sa 2:1 od Ajaksa, pa će polufinale Lige šampiona proteći bez “stare dame”. No, prema poslednjim navodima, to nije najveći problem sa kojim če se Juventus susresti.

Prema pisanju italijanske La Republike i španskog Asa, Ronaldo je po završetku meča imao brojne kritike na račun saigrača, pre svega povodom nedostatka mentalne spremnosti da se napravi iskorak, i od uprave je tražio da na leto dovede pojačanja.


Korijere dela Sera ide korak dalje i prenosi Ronaldovu navodnu želju da već ovog leta ode iz Torina. Sam Portugalac je u izjavi datoj Tutosportu rekao:

– Za mene postoji samo Juventus.

Dakle, za sad, sve je okrenuto ka narednoj sezoni – bar kada je u pitanju javno. A “iza zatvorenih vrata”? 

Gledajući Ronaldove navike iz karijere, jasno je da ne voli da menja klub pre nego što u njemu ostavi neizbrisiv trag. To mu je uspelo u Mančester Junajtedu, potom i u Real Madridu, a ni u Juventusu nije krenuo drugačijim putem, tako da je gotovo izvesno da ove sezone, kako god bude tekao letnji prelazni rok, Ronaldo neće napustiti Torino. Razlog više leži i u činjenici da bi ga Juventus teško pustio za manje od sto miliona evra ovog leta, a verovatno niko ne bi taj novac dao za 34-godišnjeg igrača.

Narednog leta situacija bi mogla znatno da se promeni, ali do tad toliko toga može da se promeni….