3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ PRED ČUKARIČKI: Ništa nije rutinski, Boaći se nije oporavio

Objavljeno: 19.04.19 u 17:22

Pred pulenima Vladana Milojevića je gostovanje na Banovom brdu.

Iz dva prethodna duela ove sezone je kao pobednika izašla Zvezda i oba puta bilo je 2:1.

Svestan je trener crveno-belih da će njegovi igrači na suprotnoj strani imati ekipu kojoj je svaki bod bitan u borbi za plasman u Evropu.

– Čeka nas nastavak plej-ofa i svaki meč u doigravanju je derbi za sebe. Gostujemo stabilnom superligašu, koji je uvek u vrhu i ima tendenciju da napreduje iz godine u godinu. Igraju vrlo kvalitetno na svom terenu i biće jako teško. Ambijent na Banovom brdu je uvek fudbalski, teren je dobar i to govori o kakvom je klubu reč. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Čukarički ima kontinuitet i nije menjao tim, igrači su dugo zajedno i poznaju se, uz plejadu mladih igrača iz Omladinske škole, nije Milojević štedeo reči hvale na račun protivnika, počeo je Milojević.

Crveno-beli u subotu od 17 časova nastavljaju borbu na putu ka odbrani trona.

– Spremićemo se maksimalno ozbiljno, kao i do sada, takav pristup igrača želim na utakmici. Pritisak je obostran, a ulogu favorita treba potvrditi na terenu. Koliko sam u Crvenoj zvezdi, nijednu utakmicu nismo odigrali bez pritiska i on može da bude samo pozitivan. Posle 30 kola u domaćem prvenstvu i jedne runde u plej-ofu, tačno se iskristalisalo ko će se boriti za titulu, a ko za Evropu. Čukarički ima svoje ambicije, mi svoje, i nije njima ništa manji ili veći pritisak nego nama.

Šampion Srbije čuva lidersko mesto od početka domaćeg prvenstva i trenutno ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički.

– Ništa nije rutinski, možda tako deluje sa strane, ili po završetku nekog meča, ali ja to tako ne viidm. Moji igrači daju maksimum na svakoj utakmici, ali dosta zavisi i od samog ritma duela. Niti smo vanzemaljci, niti smo supermeni, to me ne zanima. Mi smo ekipa koja dosta radi, dosta trenira, veruje u sebe i igramo sa velikim samopouzdanjem.

FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda i Čukarički su u prošlosti imali veliki broj zanimljivih susreta.

– Kao trener bih voleo da ne bude toliko uzbudljivo. Kada igraju kod kuće imaju samopouzdanja, a rekao sam da su nam u plej-ofu sve utakmice ključne i na neki način kvalifikacione što se tiče nas samih, naglasio je Milojević i osvrnuo se na zdravstveni bilet:

– Sigurno ne možemo da računamo na Boaćija. Ima nekih igrača za koje ćemo proceniti, imamo manjih problema i videćemo koliko ćemo ih izlagati naporima. Imamo igrače i na granicama žutih kartona, ali za mene je svaka sledeća utakmica najbitnija u sezoni. I zato smo samo fokusirani na Čukarički, i tako se spremamo, a posle ćemo misliti na derbi. To je živa stvar, nekada se pojave neočekivane povrede, pa prehlade…

Zvezdin šef stručnog štaba osvrnuo se i na period proveden na klupi Čukaričkog.

– Čukarički je uticao na moju karijeru i život, i na sve što sam stvorio. Prelepi trenuci, dosta sam pričao o tome. Uvek će biti u mom srcu, imam mnogo prijatelja u klubu, živim na Banovom brdu i drago mi je kada prođem pored stadiona. Profesionalac sam i idemo dalje.

Za kraj, Milojević je pozvao sve zvezdaše da se u ponedeljak i utorak priključe akciji naših navijača i dobrovoljno daju krv u prostorijama Medija centra stadiona ‘Rajko Mitić’.

– Vidim da je akcija bila i u drugim gradovima, u Vranju, biće i u Nišu. Pozivam sve naše navijače da daju krv i da uradimo još jednu dobru stvar pored toliko dobrih. Takođe, naglasio bih i da ćemo da pratimo naše košarkaše, nadam se da će nam doneti titulu.

0
0

3 Komentara

  1. Nahvalio si Čukarički i plejadu njihovih mladih igrača! A, šta je sa plejadom naših mladih igrača Zvezde?! Oni su za sada na sigurnom mestu, daleko od tvojih očiju u fk Grafičar, jer ti i tako ne računaš mlade igrače! Ti više veruješ u afričke drugorazredne “kapitalce” i tvoje spore lične ljubimce! Eto, vidiš u tome je razlika između tebe i tamo nekog Erika ten Haga, trenera Ajaksa, kojem osnovu tima Ajaksa čine mladi igrači iz škole Ajaksa, rođeni 1997/98! Koliko veruješ u mlade igrače Zvezde vidi se po tvom ličnom odnosu prema mladom Terziću, Joveljiću, Stanojevu, Veljku Nikoliću i Erakoviću! Bolje je da na konferenciju za novinare pošalješ nekog pomoćnika, jer nemaš ništa pametno da kažeš!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter