0
Evrokupovi

LIGA EVROPE 1/4: Kostić načeo, Rode izbacio Benfiku (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.19 u 22:55

Ajntraht iz Frankfurta uspeo je da izbaci iz četvrtfinala Lige Evrope Benfiku pobedom od 2:0 i tako nadoknadi minus iz Lisabona kada su Portuglaci slavili 4:2.

Ajntraht iz Frankfurta plasirao se u polufinale Lige Evrope tako što je nadoknadio minus od dva gola iz Lisabona i zahvaljujući pogocima u gostima izaćiće na megdan Čelsiju u borbi za finale drugog po jačini evropskog takmičenja.

Nije ovo bio sadržajan meč kao onaj što smo pre sedam dana gledali na ‘La Lušu’. Ajntraht je od samog početka krenuo ofanzivno, a prvu šansu napravio je u 8. minutu Kostić, ali je njegov šut odbranio Vlahodimos. Iz sledeće ozbiljne situacije nemački predstavnik je poveo, a u glavnim ulogama su bili Srbi.

Igrao se 36. minut kada je Gaćinović šutirao sa distance, lopta je pogodila stativu, odbila se do Kostića, a ovaj je smestio u mrežu – 1:0. Na usporenom snimku se videlo da je Srbin gol postigao iz ofsajda, ali kako VAR-a u Ligi Evrope nema, nije bilo ni korekcije. ‘Orlovi’ iz Frankfurta su na odmor otišli sa 1:0.

Drugi deo igre obeležio je nastavak inicijative Ajntrahta. Nalazili su se u polušansama Jović i Rebić, ali bez veće opasnosti po Vlahodimosa. Ipak, erupcija oduševljenja na ‘Komercbank areni’ je nastala u 67. minutu kada je Rebić uposlio Rodea, a nemački vezista precizno šutirao za 2:0. To je bio rezultat koji Ajntraht vodi u polufinale Lige Evrope.

Benfika je tada preuzela inicijativu, ali… Dve šanse imao je supertalentovani Žoao Feliks, ali je prvi put njegov udarac glavom odbranio Trap, a potom je loptu poslao preko gola. Polsednju šansu za Benfiku imao je Salvio, je njegov šut odbranio nemački golman.

Za Ajntraht je svih 90 minuta odigrao Filip Kostić, baš kao i Mijat Gaćinović. Luka Jović je zamenjen u 76. minutu, kod Benfike je Ljubomir Fejsa odigrao svih 90 minuta, dok Andrije Živkovića nije bilo u protokolu.

Rival Ajntrahta u polufinalu Lige Evrope je Čelsi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter