0
Domaći fudbal

FOTO screenshot

PRIMERA: Derbi Andaluzije po meri navijača, Sevilja sve bliža Ligi šampiona

Objavljeno: 13.04.19 u 22:58

Prava fudbalska poslastica zatvorila je današnji program španskog prvenstva.

Derbi gradskih rivala u Andaluziji okončan je pobedom Sevilje, rezultatom 3:2.

Znali su igrači Sevilje da ukoliko žele da sledeće sezone igraju najjače evropsko klupsko takmičenje pobeda u današnjoj utakmici ne bi smela da se dovodi u pitanje. To međutim nije bilo tako lako, utakmica na ‘Ramon Sančez Pishuanu’ obilovala je prilikama na obe strane, a zeleno-beli da su iskoristili barem neku od velikog broj šansi mogli su, ako ne do celog plena onda barem do boda.

Sa druge strane Sevilja je uspela da iskoristi skoro sve što se iskoristiti moglo. Munir El Hadadi je doneo vođstvo domaćoj ekipi sredinom prvog poluvremena, da bi izjednačio Đovanija Lo Selsa nakon deset minuta igre u drugom. Nisu se gosti dugo radovali nakon gola, jer je su za samo dva minuta igrači Sevilje dva puta pogodili mrežu. Prvo je strelac bio Pablo Sarabija, a potom je loptu iza leđa golmana Lopeza poslao Franko Vaskez. Do kraja meča, ekipa Betisa uspela je golom da ublaži poraz. Strelac je iz slobodnog udarca u 82. minutu igre bio Kristijan Teljo. Sve snage su od sebe dali puleni Kikea Setijena da do kraja izjednače, ali im to nije pošlo za rukom, dok je tragičar meča zasigurno bio Hese Rodrigez koji je proamšio nekoliko stopostotnih šansi.

Ovim trijumfom Sevilja se popela na četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona i sada se nalazi ispred Hetafea, dok je Betis deveti i nema ni teoretsle šanse da se naće u Ligi Evrope.

PRIMERA, 32. kolo

Subota

Espanjol – Alaves 2:1 (1:0)
(Pedrosa 18, Laguardija 46 autogol – Kaljeri 56)

Ueska – Barselona 0:0

Atletiko Madrid – Selta 2:0 (1:0)
(Grizman 42, Morata 74)

Sevilja – Betis
(El Hadadi 26, Sarabija 59, Vazkez 64 – Lo Selso 55, Teljo 82)

Nedelja
12.00 Valjadolid – Hetafe
14.00 Atletik Bilbao – Rajo Valjekano
16.15 Sosijedad – Eibar
18.30 Đirona – Viljareal
20.45 Valensija – Levante

Ponedeljak
21.00 Leganes – Real Madrid

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter