4
Domaći fudbal

VLADAN MILOJEVIĆ: Sistem je takav da lider najviše gubi, Radnički vodi jedan od najboljih trenera u Srbiji

Objavljeno: 12.04.19 u 14:15

U derbiju prvog kola plej-ofa Superlige fudbaleri Crvne zvezde u subotu do 18 časova dočekuju Radnički, a šef stručnog štaba Vladan Milojević rekao je da ih čeka pravi derbi sa Nišlijama.

– Otvaramo mini prvenstvo od sedam utakmica. Ovih osam ekipa zasluženo je u plej-ofu posle maratonskog dela Superlige od 30 utakmica. Sistem je takav da se dele bodovi i sve do sada je bila borba za što bolju poziciju pred doigravanje. Biće dosta dobrih i kvalitetnih utakmica, prva od njih je derbi sa Radničkim u subotu. To je ekipa koja će se boriti sa nama za titulu, ali ne bih otpisao ni Partizan i Čukarički. Više nije bod i po u opticaju za pobedu, nego tri boda, odnosno ukupno 21 do kraja sezone – naglasio je Milojević i dodao:

– To je dosta bodova, a igramo svi između sebe. Biće jako interesantno do kraja prvenstva. Radnički je ekipa za svaku pohvalu, igra dobro i oborio je dosta klupskih rekorda. Ima spoj iskusnih internacionalaca i mladih igrača. svi su ostavili dobar trag i u Srbij i u inostranstvu. Nišlije su zasluženo na mestu na kome jesu, a vodi ih Nenad Lalatović, jedan od najboljih trenera koji Srbija ima, koji je uspeo svoj karakter i temperament da prebaci na ekipu. Zato nas očekuje jako teška utakmica, pravi derbi i spremali smo se maksimalno, kao i za sve ostale mečeve do sada.

Milojević je imao i poruku za sve zvezdaše.

– I ovom prilikom bih pozvao sve naše navijače da dođu na tribine u što većem broju i da nam pomognu. Ispred nas je završnica prvenstva, ciljna ravnina u kojoj greške nisu dozvoljene. Očekuje nas lepa i kvalitetna utakmica, veruje u još jednoj sjajnoj atmosferi.

Stadion „Rajko Mitić“ biće poprište duela dve prvoplasirane ekipe domaćeg prvenstva koje se nalaze u seriji bez poraza, a crveno-beli niz nepobedivosti iznosi 56 superligaških utakmica.

– Mi smo profesionalci, ne delimo utakmica na velike i male. Motiv? Nema većeg motiva nego igrati protiv drugoplasiranog, nije ni velika bodovna razlika i uvek morate da živite sa onim što jeste. Svaka naredna utakmica je posebna i najvažnija, sada je to Radnički i motiv uvek imamo.

Šef stručnog štaba šampiona Srbije osvrnuo se i na učinak ekipa do sada u Superligi, odnosno na to što je Radnički razdvojio večite rivale na tabeli.

– Večiti derbi će uvek biti večiti derbi, to je tradicija. Ali, pojavljuju se nove ekipe, Radnički je napravio bum, tu su i Čukarički i Mladost koji dobro igraju ove sezone. To je realnost i to je dobro za srpski fudbal. Voleo bih da i drugi centri u Srbiji budu konkurentni za borbu za najviši plasman.

Milojević je prokomentarisao i sistem podele bodova, kao i veliki broj utakmica koje su njegovi izabranici odigrali ove sezone.

– Sistem je takav da daje mogućnost i osmoplasiranoj ekipi u plej-ofu za izlazak u Evropu. To je dobro za sve, najveći gubitnik je lider, ali to je tako. Nemamo mnogo šta da pričamo o tome. Mogu da računam na sve igrače, svi su u trenažnom procesu. Umor naravno da postoji, ali takav nam je posao, moramo da se povinujemo i da budemo psihički jaki, a moji igrači to jesu. Trudićemo se da odradimo sve kao i do sada. Odigrali smo veliki broj utakmica, a važnost prvenstva se svodi u dve nedelje tokom kojih može da se prelomi. Zato je sada sam fokus usmeren samo na Radnički.

Zvezdin trener je dodatno objasnio i koliko je zadovoljan uklapanjem zimskih pojačanja, jer je predstavnike medija zanimao učinak Vulića, Vukanovića i Jirke.

– Jako sam zadovoljan njihovim razvojem. Opravdali su epitet pojačanja, pred njima je velika karijera kao što sam i ranije rekao, i mislim da će ostaviti veliki trag u Crvenoj zvezdi, što će dosta i od njih zavisiti. Cilj dovođenja velikog broja igrača u januaru bio je da pratimo trendove ako smo u mogućnosti, a bili smo, odnosno da ih ne opterećujemo samim dolaskom. Kada igrači dođu tokom letnjeg prelaznog roka ih odmah bacate u vatru, jer su velika očekivanja i kvalifikacije za Evropu. Zato je sada lakše da upoznaju ekipu, vide gde su, jer Crvena zvezda je veliki klub i pritisak je drugačiji nego u drugim sredinama. Zato sam jako zadovoljan kako rade. Imaju potreban period adaptiacije pred sobom i kad god budem imao priliku dobijaće još veću minutažu. Od leta nema više adaptacije, pa će se onda od njih očekivati ono zbog čega su dovedeni. Taj sam princip mi se mnogo više sviđa jer dosta igrača dođe i sagore iako su dobri i onda ne mogu više da se vrate. Jako je bitan psihički momenat da to sve iznesu, pošto igraju negde gde i nema baš publike, i onda dođu pred 40 hiljada gledalaca u atmosferu koju mogu samo naši navijači da naprave. Zbog svega toga bih voleo da Zvezda i u budućnosti prati ovakve korake, da igrači ne sagore i te kako kvalitetni igrači – naveo je Milojević i za kraj se dotakao finalne serije u kojoj se košarkaši Zvezde bore za regionalnu titulu.

– Uvek smo uz naše košarkaše i imaju našu podršku. Navijaćemo svim srcem za njih i oni to znaju. U zavisnosti od obaveza videćemo da li ćemo moći da ih bodrimo u hali, jer već u utorak igramo Kup, pa je to problem zbog gustog raspored, ali ćemo ih sigurno pratiti i želimo im sreću.

0
0

4 Komentara

  1. »VLADAN MILOJEVIĆ: Sistem je takav da lider najviše gubi…” stoji u naslovu! Zar vam ovo ne liči na odstupnoicu, na unapred pravdanje zbog loših rezultata, jer Milojević nije siguran u sebe!, Zvezda ima grupu vanseriskih pojedinaca za pojmove Srbije, ali nema tim! Od kada je preuzeo Zvezdu, Milojević nije uspeo da napravi igru. Zvezda mu igra sporo, jalovo, bez energije, čista letargija. S druge strane, Zvezda ima rezultate u SLS, ali nema igru, jer ton Zvezdinoj igri daju spori pojedinci i drugorazredni afrički “kapitalci”. za to vreme neki dobri pojedinci sede na klupi ili u gledalištu!

    0
    0
    Odgovori
  2. Kroz svoje izjave Milojević skače sam sebi u usta! Ideje mu dolaze svakodnevno a neke su baš zabavne! Ponuda repriznih uzjava mu je bogata, ali on treba da ponudi i nove sadržaje, one koje tek treba da postanu legendarne, da postanu deo pop-kulture! Zna li Milojevć da je većupropastio karijeru Vukanoviću, prvom strelcu jeseni?! Umesto da ga forsira dea bude prvi strelac šampionata on forsira drugorazredne afričke “kapitalce” Bena i Boačija! Ne verujem u “trenera godine”!

    0
    0
    Odgovori
    • Ne shvatas ti kako to ide … Taj ben ce biti prodan ovog leta za 3 4 miliona zato i igra svaku utakmicu samo vasi umovi su sada i odma ..

      0
      0
      Odgovori
      • Bravo Delijo iz Rume, vidi se da poznaješ fudbal! Najjača je tvoja izjava u kojoj tvrdiš da će Ben biti prodat za 3-4 miliona, samo nisi naveo valutu. Možda si mislio na onaj fiktivni novac iz društvene igre “Monopol”. Zapamti, da drugorazredni afrički “kapitalac” 31-no godišnji, Ben može samo otići u drugu ligu Kine ili u neku od zemalja bivšeg SSSR-a. Je li ti misliš da evrići rastu na drveću po parkovima u inostranstvu. Ben je zaista mlad I perspektivan! Reci mi molim te, jer sam jako naivan, ko će to uzeti jednog 31-nogodišnjaka?!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter