0
Domaći fudbal

Foto: Čukarički

LUKA LUKOVIĆ: Duel protiv Mladosti je za nas najvažniji u sezoni!

Objavljeno: 06.04.19 u 14:58

Fudbaleri Čukaričkog dočekaće ekipu Mladosti iz Lučana u 30. kolu Superlige Srbije. Utakmica se igra u nedelju od 17 časova.

U derbi meču protiv Partizana pogodio je jedan Luka, Stojanović, potom i drugi, Luka Luković. Ali, to nije bilo dovoljno da Čukarički u Humskoj ostane neporažen i da sačuva treću poziciju, crno-beli su u finišu preokrenuli i slavili sa 3:2.

– Mislim da smo baš bezveze izgubili utakmicu. Posebno se to odnosi na drugi gol, koji je prelomio meč, da nije bilo toga, sigurno bismo ostali neporaženi, verovatno i ostvarili pobedu – kazao je Luka Luković, koji je u zimskom prelaznom roku pojačao Čukarički.

Na duelu protiv Partizana ovaj momak, koji se nadavao golova u dresu Bačke, postigao je prvenac za Čukarički.

– Sa te utakmice mogu da budem zadovoljan samo činjenicom da sam „probio led“, ovo je bio moj prvenac za klub sa Banovog brda. Znači mi za samopouzdanje. Pored toga, bila je to akcija u kojoj je učestvovao čitav tim, a poveli su je Mudrinski, Stojanović i Ovusu, koji mi je sjajno dodao loptu, meni je ostao najlakši deo posla.

Potrčao je odmah Luković u zagrljaj treneru Simu Kruniću, prethodno je gol proslavio u stilu Paola Dibale, prvotimca Juventusa.

– Ne, ne, potrčao sam u zagrljaj čitavoj klupi. A golove sam i ranije slavio kao Dibala, nadam se da će ih biti još u nastavku sezone – nije se dao Luković.

Prva naredna prilika je duel protiv Mladosti iz Lučana, taj meč igraće se na Banovom brdu.

– Još jedan derbi kola, možda i jedan od najvažnijih mečeva za nas u dosadašnjem toku sezone, poslednji pred podelu bodova. Nisam bio u klubu u prvom delu sezone, kad su nas izbacili iz Kupa na našem stadionu, niti kad smo ih u sjajnom prvenstvenom meču dobili u Lučanima. Svi znamo njihove kvalitete, vrlo su iskusna ekipa, bez mnogo mladih igrača, što je opet sa druge strane naša osnovna karakteristika. Ipak, mislim da smo kvalitetniji, želimo da ostvarimo pobedu i da napravimo određenu zalihu pred početak plej-ofa – istakao je Luković.

Nekadašnji član belgijskog Muskrona je takođe dodao da ga u ovom trenutku ne zanima preterano raspored u plej-ofu.

– Svejedno mi je hoćemo li u doigravanje ući sa trećeg ili sa četvrtog mesta, crta se podvlači na kraju prvenstva. Iskreno, ni ne gledamo kakav bi nam bio raspored u zavisnosti od pozicije sa koje ćemo ući u plej-of, razmišljaćemo o tome posle meča protiv Mladosti. Oni su nam i glavni konkurent za plasman u Evropu, zbog toga meč u nedelju i ima toliki značaj – kazao je Luka Luković.

Foto: Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter