Fudbalska reprezentacija Srbije mogla bi u budućnosti da dobije još jednu opciju, i to u vidu mladog reprezentativca Hrvatske, Bojana Kneževića.

Ovaj 22-godišnji fudbaler Dinama iz Zagreba koji trenutno nastupa za Lokomotivu iz prestonice Hrvatske je u izjavi datoj Sportskim novostima istakao sam Knežević:


– Istina je, zvali su me nedavno iz Srbije, čovek iz Saveza mi je rekao da postoji mogućnost da igram za Srbiju, pitao me jesam li zainteresovan. Moram da priznam da me je malo zatekao. Potom mi je rekao da zna da ispunjavam uslove, da je na meni samo da kažem jesam li zainteresovan ili odbijam takvu mogućnost, rekao je Knežević, koji je potom dodao:

– Moj otac ima srpski pasoš. Ne znam, stvarno, kako su u Srbiji to saznali, kako su uopšte došli na ideju da bih ja mogao da zaigram za njih, ali uveravaju me da realna mogućnost postoji. Možda ne bih mogao da zaigram odmah na Prvenstvu Evrope mladih reprezentacija, međutim, tvrde da je izvesno kako bih brzo dobio dozvolu da zaigram za Srbiju.

FOTO: Screenshot

Razlog za promenu nacionalne selekcije nalazi se u tome što Knežević veruje da bi teško mogao do šanse u dresu Hrvatske:

– Perspektiva u Hrvatskoj, u ovom trenutku, nije mi blistava. Svestan sam toga, kako sad stvari stoje, teško da ću zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Srbija me zove, očigledno me baš želi, naravno da razmatram tu mogućnost. Fudbal je to, ne bi trebalo gledati neke druge stvari. Svestan sam da će biti ljudi koji će tako gledati, međutim, mene zanima samo fudbalski put, zaključio je on.