0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Raspoložena Zvezda rutinski protiv Bačke (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.19 u 18:56

Fudbaleri Crvene zvezde sa 3:1 su savladali Bačku u meču 29. kola Superlige Srbije. Vujadin Savić postigao prvenac u dresu crveno-belih.

U trećem minutu viđen je prvi ozbiljniji trenutak, kada je Gavrić startovao na Babića nakon čega je Zvezdin štoper ostao da leži na travi, ali je ubrzo ustao i nastavio meč.

U petom minutu nakon novog prekida Ben je ubacio loptu, Žarković povukao Savića za dres, ali je arbitar Dragan Čolović ostao nem.

FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su poveli u 7. minutu pogotkom Milana Pavkova. Centrirao je Simić, Ben loptu zahvatio glavom ali je golman Zogović uspeo da njegov udarac odbije u polje, gde je Bena pogodila u ruku, odbila se ka Pavkovu, a napadaču crveno-belih  je preostalo samo da je ubaci u mrežu.

Bunili su se domaći jer je Pavkov bio ispred Bena kada je lopta nakon odbitka krenula ka njemu, ali je linijski sudija samo odmahnuo rukom, pa je na semaroru stajalo 0:1.

Četiri minuta kasnije Vujadin Savić je nakon prekida i loše reakcije odbrane Bačke sa peterca zakucao loptu u mrežu za svoj prvenac u dresu kluba sa „Marakane“, što su pred navijačima Zvezde proslavili svi prvotimci, uključujući i golmana Milana Borjana.

Na novi gol čekali smo ponovo četiri minuta. Sevnula je kontra Bačke, Gavrić je iz drugog plana uputio šut koji je Borjan uspeo da zaustavi, odbrana gostiju je nešto slabije reagovarala pa je lopta nakon odbitka stigla do Radovića koji ju je samo plasirao u praznu mrežu.

U 18. minutu Stojković se stuštio ka golu Bačke, Radović je izgubio ravnotežu, pao i zakačio Zvezdinog beka po nozi u kaznenom prostoru. Sa razlogom je fudbaler Zvezde tražio penal, ali je arbitar Čolović pokazao da se igra nastavi.

Nastavila je Zvezda sa pritiskom, Rodićev šut nakon Benovog centaršuta za malo je bio neprecizan, potom je u 25. minutu opet Rodić bio najviši u skoku, ali je ostalo 2:1. 

Mirko Ivanić je potom preuzeo glavnu reč, prvo je uputio pravu „bombu“ ka golu Bačke, ali je Zogović bio dobro postavljen, da bi nakon pasa Simića ostao u situaciji „jedan na jedan“ sa Zogovićem, ali je ponovo golman Bačke bio na visini zadatka.

Do kraja poluvremena Zvezda je imala još jednu šansu, i to iz indirekta, ali je pokušaj Pavkova bio izblokiran.

FOTO: STARSPORT

Početak drugog poluvremena obeležila je nova šansa za Zvezdu, i to preko Ivanića, koji je ponovo bio u dobroj poziciji nakon duplog pasa sa Pavkovim ali je Zogović po treći put zaustavio njegov šut, tačnije poslao ga je u korner nakon kog Babić nije bio dovoljno precizan.

U 50. minutu Ilić je za malo zakasnio na centaršut i propustio šansu da makar zagreje Borjana. Novu šansu imao je Rodić u 52. minutu nakon pasa Simića, ali gola nije bilo, kao ni nakon šuta Pavkova, kada je lopta odskakutala ka gol autu.

FOTO: STARSPORT

Minut pre isteka jednog sata igre na teren je ušao Marko Marin umesto Simića, i za samo dva minuta pokazao kakav je majstor, kada je lepo uposlio Stojkovića, a bek crveno-belih pogodio suprotni ugao današnjeg rivala za 3:1.

Nastavila je Zvezda da pritiska, ređale su se prilike pred golom Zogovića, ali nisu uspevali ni Pavkov ni Marin ni Ben nisu uspeli da po četvrti put savladaju izuzetno raspoloženog golmana Bačke.

U 76. minutu domaći su nakon faula Savića nad Radinovićem imali priliku iz slobodnog udarca, ali bez uspeha.

U 89. minutu Bjeloš je dobio loptu na ivizi kaznenog prostora, izborio se za poziciju i uputo sjajan šut, ali je za nekoliko centimetara bio neprecizan, pa je ostalo 3:1.

Na kraju, Zvezda je zabeležila pobedu rezultatom 3:1, stigla do 81. boda i u poslednje kolo će ući sa najmanje sedam bodova viša u odnosu na Radnički, koji nakon prvih 45 minuta u Šapcu protiv Mačve igra bez golova, 0:0.

Superliga Srbije, 29. kolo

Bačka – Crvena zvezda 1:3 (1:2)
(Radović 15 – Pavkov 7, Savić 11, Stojković 61)

SUPERLIGA, 29. kolo

Sreda
Rad – Voždovac 0:1 (0:0)
(Stuparević 63)

Zemun – Spartak 0:2 (0:0)
(Denković 70, 73)

17.00 Bačka – Crvena zvezda
18.00 Mačva – Radnički
18.00 Mladost Lučani – Napredak
18.00 Proleter – Dinamo
18.00 Radnik – Vojvodina
19.00 Partizan – Čukarički

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter