0
Evropske lige

FOTO screenshot

PRIMERA: Dmitrović sačuvao Eibaru tri boda, Selta zakucala Uesku za dno, ‘slepi miševi’ ubili ‘kralja’!

Objavljeno: 03.04.19 u 23:26

Marko Dmitrović je u odličnoj formi, a to je potvrdio i večeras. Ueska je već na putu ka drugom rangu, sa druge strane, Real se dosta mučio na gostovanju u Valensiji. 
Marko Dmitrović bio je na visini zadatka za domaći sastav. U više navrata imao je odlične intervencije i jedan je od najzaslužnijih što Eibar večeras slavi. Real Madrid je poražen na gostovanju Valensiji. 

Eibar – Rajo Valjekano 2:1. 

Na samom početku je kvalitet Stoleta Dimitrijevskog stavljen na test. Mark Kardona Rovira šutirao je po sredini gola, a golman  Rajo Valjekana bio je odlično pozicioniran. Bebe je u 21. minutu izašao sam pred Marka Dmitrovića, ali je naš čuvar mreže još jednom pokazao zašto je zaslužio mesto na golu Srbije odličnom reakcijom. Garsija Kike je imao sjajnu priliku za Eibar, našao se u petercu i šutirao nisko u sredinu, a Dimitrijevski je još jednom odlično reagovao. Već u sledećem napadu u 40. minutu Pozo je šutirao sa ivice šesnaesterca lopta se odbila o desnu stativu pravo u gol Dmitrovića. Čarls je u 59. minutu uputio odličan udarac u donji levi ugao, a Dimitrijevski je odlično reagovao. Čarls se ponovo našao u prilici u 64. minutu, snažno je udario glavom, a lopta je otišla uz stativu golmana gostiju za 1:1. Devet minuta kasnije Pedro Leon je imao novu priliku i iskoristio odličan centaršut, a onda šutem po zemlji doneo je pobedu Eibaru. 

Ueska – Selta Vigo 3:3 

U derbiju začelja sastali su se Selta i domaćin Ueska. Nijedna ekipa nije uspela da slavi, te je domaćin i dalje zakucan za dno tabele, dok Selta ima i dalje nadu da će osigurati opstanak. Mendez je doveo Seltu u vođstvo u 14. minutu, Aspas je uspeo da uveća prednost na 2:0, a onda je Ueska za deset minuta uspela da preokrene, prvo je Enrik u 63. minutu smanjio prednost gostiju, Avilja je u 71. minutu poravnao rezultat, a Pulido je u 73 doneo pun preokret Ueski. Rijad Budebuz je u 81. minutu postavio konačan rezultat i ugasio nadu Ueske da može do opstanka u Primeri. 

Valensija – Real Madrid 2:1

Domaći žele Ligu šampiona i za nju se bore svim snagama. Punu moć ‘slepih miševa’ osetio je i madridski gigant. Valensija je povela u prvom poluvremenu golom Guedesa na dodavanje Solera. Guedes je iskoristio minimalni prostor koji su mu štoperi Reala dali i raspalio je po lopti sa ivice šesnaesterca, a čuvar mreže Reala bio je nemoćan. U 83. minutu Garaj je nakon kornera raspalio glavom po lopti, a golman Reala mogao je samo pogledom da isprati loptu.  Na kraju meča u zaustavnom vremenu Karim Benzema je nastavio golgetersku seriju postigavši počasni pogodak za Real. 

 

PRIMERA 30. KOLO:

Utorak:

Atletiko Madrid – Đirona 2:0 (0:0)
(Godin 76, Grizman 90+4)

20.30 Espanjol – Hetafe
21.30 Viljareal – Barselona

Sreda:

19.30 Atletik Bilbao – Levante 3:2 (2:0)
(Berčiče 5, Fernandez 27 (ag), Muniain 93p – Rodžer 51, Kabako 89)
Eibar – Rajo Valjekano 2:1 (0:1)
Čarls 64, Leon 74 – Pozo 40)
Ueska – Selta 3:3 (0:1)
(Enric, 63, Avila 71, Pulido 73 – Mendez 14, Aspas 57, Budebuz 83)
Valensija – Real Madrid 2:1 (1:0)
(Guedes 35, Garaj 83 – Benzema 94)

Četvrtak:

19.30 Sevilja – Alaves
20.30 Leganes – Valjadolid
21.30 Real Sosijedad – Betis

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter