1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MARKO PANTELIĆ: Svi me pitaju zašto Luka Jović nije više igrao…

Objavljeno: 02.04.19 u 14:52

Potpredsednik FSS Marko Pantelić gostovao je u jutarnjem programu na RTS i govorio o aktuelnoj situaciji fudbalske reprezentacije Srbije.

‘Orlovi’ su na startu kvalifikacija za EURO 2020. godine u Lisabonu remizirali rezultatom 1:1 protiv aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Portugalije.

– Igrali smo sa zvaničnim prvakom Evrope i sigurno taj bod puno znači za samopouzdanje igrača kao i našim navijačima da povrate veru u reprezentaciju i da posle dvadeset godina imamo relne šanse da se nađemo na Evropskom prvenstvu. Sugurno da protiv jednog svetskog i evropskog prvaka ne izgubiti utakmicu, bez velikog broja standardnih prvotimaca, sve to pokazuje da Srbija ima jedan jako dobar tim koji može da ode na Evropsko prvenstvo – rekao je Pantelić.

Na tom meču Srbija je bila bez nekolicine standardnih igrača koji su ga propustili zbog povreda.

– Srbija je pokazala da fudbal mora i može da se igra i bez onih igrača kojih nema. Kakva god da je sitacija naš tim će nastupati sa mladim igračima koji će u budućnosti biti oslonac tima.

Sledeće je gostovanje u Ukrajini u Ljvovu početkom juna.

– U Lisabonu smo odigrali možda i najteži meč u grupi. Naravno, svaka sledeća utakmica je najbitnija… Čeka nas gostovanje u Ukrajini, to je utakmica gde se možda i „lome“ kvalifikacije i za njih i za nas. Milion puta smo se „opekli“ na malim utakmicima. Nas jako teško može bilo koja reprezentacija da pobedi u Evropi ali isto tako je problem da i mi zabeležimo pobedu. Nadam se da u ovim kvalifikacijama to neće biti slučaj sa „malim“ utakmicama. Dobro poznajem sve momke, veliki su profesionalci i nadam se da će uspeti da sve prebrode – smatra Pantelić.

Mladi igrači su iskočili u prvi plan, a posebno se istaklo pitanje Luke Jovića, koji pak, nije igrao u Lisabonu.

– Golman Marko Dmitrović posebno se istakao sa svojim intervencijama na oba meča. On je fenomenalan momak, pravi profesionalac i velika uzdanica našeg tima. Takođe, Luka Jović je budućnost srpskog fudbala. On je zasigurno igrač na kom će se zasnivati igra našeg tima. Svi me pitaju zašto nije dobio više minuta u igri, ali u ovoj utakmici je bilo tako. Ispred njega je puno lepih utakmica i toliko lepa budućnost u reprezentaciji gde će on pokazati svoju raskoš i talenat – zaključio je Pantelić.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

  1. Snesan komentar Pantelica tj lupetanje da neigra Luka Jovic koji je u idealnoj formi i u bundesligi dao vise od 16 golova i Uefa ligi 6 golova da poverenje dobija neopravdano Mitrovic koji prvo nije ni standardni igrac u Fulemu i na Svetskom prvenstvu je bio senka samog sebe tehnicki puno slabiji od Luke Jovica spor pa cak i u njegovom nahacem segmentu glavo nije jaci trenutno od Luke ista prica kao sa Zigicem rezerva u cempionchipu standardsn igrac to se dessva samo u banana reprezentacijama tipa Srbije Snte Rebic sa manje ucinka ima vecu minutazu u Hrvatskoj reprezentaciji a i Timo Verner u nemajckoj je standardni spiz kod nas je prica menadzeri zbog prodaje dikitiraju ko igra ko ne to ovaj isti Marko Pantelicim moze potvrditi jer i on je bio rezervs tipovima kao Zigic a sad je na funciji pa lupeta i laze sramno…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter