0
Domaći fudbal

LALATOVIĆ: Mačva nas je najviše namučila na Čairu, očekuje nas težak ispit u Šapcu (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.19 u 17:26

Fudbaleri Radničkog u sredu od 18 sati gostuju ekipi Mačve iz Šapca, u sklopu pretposlednjeg 29. kola regularnog dela Superlige Srbije.

Niški tim je u velikom naletu, ima 11 uzastopnih pobeda u ligi i nalazi se na drugom mestu na tabeli sa 71 bodom, sedam manje od vodeće Crvene zvezde. Mačva je na 11. poziciji sa 40 bodova manje od Radničkog, a u prošlom kolu je pružila snažan otpor Crvenoj zvezdi u porazu od 2:1.

Utakmicu u Šapcu, je na redovnoj konferenciji za novinare, najavio šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović.

-Posle temeljne analize koju smo uradili u pripremi ovog meča, moram da kažem da će ovo biti naše najteže gostovanje u ovoj polusezoni regularnog dela Superlige. Mačva je veoma kvalitetan tim, pogotovo u veznom redu i u napadu po krilnim pozicijama. Tamo je Gavrić, kojeg sam trenirao u Napretku i Zvezdi, imaju jednog od najbržih igrača u ligi Đokića i opasnog Adamovića… To je ekipa koja kod kuće može svakog da pobedi, a to su pokazali i prošle godine kada su izbacili Crvenu zvezdu u Kupu Srbije, a koliko mogu da budu neugodni pokazali su i u subotu odličnom predstavom na Marakani protiv aktuelnog šampiona Srbije. U Šapcu je specifična atmosfera, nema atletske staze na stadionu, atmosfera je vrela, ali ja volim takav fudbalski i takmičarski ambijent. Ja sam rekao mojim igračima da ne smemo ni jedan sekund da se opustimo tokom meča, jer Mačva ima kvalitet da to kazni. Moramo da uđemo u utakmicu maksimalno motivisani sa 100% svojih mogućnosti, jer samo tako možemo do nove pobede. U ekipi vlada odlična atmosfera, igrači su nasmejani, druže se i ja to to volim da vidim kod njih pred svaki duel. Nadam se da ćemo imati i podšku naših navijača u Šapcu, jer će nam biti potrebni, rekao je Lalatović.

Poslednji meč ova dva rivala pripao je Radničkom na Čairu, a bio je mnogo teži po domaćina nego što to pokazuje rezultat, koji je bio 3:0. Po analizama portala https://www.sportskokladenje24.com/ Nišlije u meč ulaze kao apsolutni favoriti za osvajanje tri boda i dvanaestu pobedu u nizu pred povratak u Niš gde ih u 30. kolu očekuje Bačka. 

-Ja sam to i rekao mojim igračima na sastanku. Od svih ekipa koje su do sada gostovale u Nišu, Mačva nam je zadala najviše problema. Oni su tada odigrali fenomenalno prvo poluvreme, imali smo konstantan problem sa jednim njihovim krilnim fudbalerom koji je ulazio u sredinu i tu jedan moj igrač nije mogao da se snađe. U pauzi između dva
poluvremena smo uspeli da se konsolidujemo, ispravili smo greške i u nastavku je sve bilo kako treba. Ipak, Mačva je tada na mene ostavila snažan utisak, jasan je strateg Radničkog, koji će u Šapcu na raspolaganju imati sve fudbalere.

-Konačno smo kompletni. Saša Stojanović se oporavio i biće u protokolu, Aleksandar Todorovski i Slađan Nikodijević su „očistili“ žute kartone, a u prvu postavu vratiće se Lazar Ranđelović. Mi smo u seriji od 11 pobeda i to je sjajno, ali mene puno raduje i podatak da smo na tih 11 mečeva primili samo dva gola. Ja volim čvrstu defanzivu. Mi jesmo ekipa koja igra ofanzivan fudbal, ali mi težimo da igramo defanzivu već na protivničkoj polovini. Ne dozvoljavamo protivniku da se okrene licem prema našem golu, vršimo konstantan pritisak i zbog toga primamo malo golova. Mi nemamo toliko dobre pojedince, koliko smo jak kolektiv. Igramo timski, borimo se jedni za druge i to za sada daje ozbiljne rezultate, a verujem da ćemo u istom stilu nastavi i u Šapcu- završio je Lalatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter