Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurovac je danas u Londonu govorio na UEFA konferenciji o diskriminaciji u fudbalu.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurovac ošto je opleo po huliganima koji su rasističkim uvredama stavili ‘naciju na stub srama’.


Englezi su slavili sa 5:1, a rezultat meča bio je u drugom planu zbog navijača koji su tokom utakmice na rasnoj osnovi vređali tamnopute igrače Engleske. UEFA je nakon izveštaja delegata pokrenula disciplinski postupak protiv FS Crne Gore.

Đurovac je danas u Londonu govorio na UEFA konferenciji o diskriminaciji u fudbalu, on je rekao da niko od prisutnih visokih zvaničnika Crne Gore nije čuo rasističke uvrede na stadionu. Rekavši da ni delegat ni sudija nisu čuli te uvrede.

– Ne govorim da se to nije desilo, ali, zbog tri ili četiri idiota, Crna Gora je stavljena na stub srama. Zbog svih nas i zbog medija, želeo bih da se izvinim svima koji nose loše utiske iz Podgorice. Trebalo bi da pustimo disciplinske inspektore UEFA da nesmetano rade svoj posao, rekao je Đurđovac, a preneo je Asošiejted pres.