6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SJAJAN UČINAK: Evo koja su dva stranca ispisala istoriju Crvene zvezde

Objavljeno: 01.04.19 u 11:36

Milojevićevi puleni začinili su dobru sezonu.

Postigli su po gol protiv Mačve za nova tri boda, a strelac odluke je na večnoj listi dospeo na drugo mesto ispred Huga Vijeire.

Pogađaju stranci i Crvena zvezda je nastavila protiv Mačve da gura prema planu pored ne tako ubedljive igre, ali su dva napadača pokazala koliko su bitna za ekipu Vladana Milojevića. Čim se vratio sa prinudnog odmora zbog povrede Ričmond Boaći je popravio golgeterski saldo (63 utakmice – 48 golova) po čemu je i pre odlaska na ‘izlet’ u Kinu postao rekorder među internacionalcima. Njegov primat neće dugo niko ugroziti, a na drugo mesto je u subotu uveče izbio Elfaedu Ben (48-29), tako da aktuelni tandem ima najbolji učinak u istoriji, kada su u pitanju stranci. Iza se nalazi Hugo Vijeira (51-28) koji je posle Zvezde proveo dve sezone u Japanu i od pre nekoliko meseci se preselio u Tursku. Brazilac Mendeš Kadu na Malti polako privodi kraju karijeri (100-25), Abiola Dauda je u Grčkoj (38-17), Kristijan Borha (54-17) u Kolumbiji…

(VIDEO:YouTube/Superliga Srbije)

Nema dileme da će tandem ‘B – B’ do kraja sezone popraviti golgeterski saldo, a do plej-ofa u naredna dva kola šampion se sastaje sa Bačkom (sreda) i zatim za vikend na stadionu ‘Rajko Mitić’ gostuje Proleter iz Novog Sada. Na kraju lider šampionata je najefikasniji sa 73 pogotka na 28 meceva, što su skoro tri pogotka po meču što je odličan prosek.

0
0

6 Komentara

  1. Ti sa takvom sigurnošću iznosiš neke finansijske podatke o hipotetičkom dugu Zvezde, da si ili jedan od prominentnijih likova iz ove interesne grupe koja vodi Zvezdu, ili si neki iluzionista! Odakle tebi podatak o dugu Zvezde kada je to jedna od najstrože čuvanih tajni u zemlji Srbiji med’ šljivama! To je jednostavno jedna nepoznanica, zabranjena tema. Jednom ili dva puta godišnje se oglasi dr Terzić, finansijski ekspert i portparol ove interesne grupe koja vodi Zvezdu, i iznese neverovatne podatke koji zadiru u sferu nadrealnog. Tako je poslednji put dr Terzić obavestio javnost da dug Zvezde iznosi između 10 i 12 milki! Kao da je razlika od 2 miliona prava sitnica! Znaš li ti, koji aplaudiraš ovim uzurpatorima Zvezde, da ni jedna državna finansijska institucija ne sme da uđe u Zvezdu evo već punih 7 godina debelih krava, i proveri tragove i tokove novca! Finansijski forenzičari će ući u Zvezdu tek kada ode sa Andrićevog Venca onaj Supermen iz Feketića, do tada sve će biti obavijeno debelim slojem magle! Ćao, nema više!

    0
    0
    Odgovori
  2. “SJAJAN UČINAK: Evo koja su dva stranca ispisala istoriju Crvene zvezde”, stoji u naslovu! Ovo bi odgovaralo istini klada bi se učinak ova dva “kapitalca” odnosio na takmičenje u Evropi, ali nažalost njihov učinak u Evropi ove godine je bio razočaravajući. Nisu se uopšte videli u Evropi, jer Evropa je isuviše složena za njihove limitirane mogućnosti! Kada budu odlazili iz Zvezde, ova dva “kapitalca” mogu otići jedino u drugu ligu Kine, Južnu Koreju ili u neku od bivših zemalja SSSR-a! Eto, toliko o njihovoj vrednosti! A što se tiče SLS, lako im je ovde izigravati “kapitalce” kada su forsirani od strane “trenera godine” na najvulgarniji način. Non-stop ih tetoši, imaju zagarantovana mesta u timu, izvode sve penale, dok srpski igrači kao Vukanović, Vulić, Ivanić, Jevtović, kao i Jirka mogu samo da sanjaju šansu!

    0
    0
    Odgovori
    • O čemu ti druže pričaš? Pa Ben je dao sve najbitnije golove u kvalifikacijama za LŠ! Boaći je takodje davao golove Sparti iz Praga i Kelnu, ok bio je slab protiv Arsenala kad je trebao da se proslavi, ali to ne može da umanji njegov doprinos u evropskim takmičenjima, budi malo realan…

      0
      0
      Odgovori
      • Srki, druže opet se nismo razumeli! Ja sam govorio o grupnoj fazi LŠ, gde se niko od “kapitalaca” nije ni video, jednostavno su se izgubili a znaš li zašto?! Zato, jer je stepen takmičenja prevazišao njihove limitirane mogućnosti! To je prava istina, možda bolna za tebe, ali to je istina! Ostavi se ti nekavih kvalifikacija za Evropu i timova poput Sparte, Salcburga, Florijane i ostalih “velikana” iz treće lige Evrope! Koliko su “kapitalci” dobro igrali u grupnoj fazi LŠ, vidi se po tome što nigde nisu uspli da se prodaju! Grupna faza i proleće u Evropi su filter za kvalitet tomova i igrača! Kraj!

        0
        0
        Odgovori
        • Ok, nesporazum, ali ne znam šta si očekivao, pa igrali smo u najtežoj mogućoj grupi, fudbal je kolektivni sport, ja sam kao Zvezdaš zadovoljan i ne bih se bunio da nam se prošla godina u pogledu rezultata i uspeha ponovi. Pozdrav, sve najbolje.

          0
          0
        • Brate, vidish da lik samo hejtuje!
          Sa takvima se ne treba raspravljati jer su uvek u pravu! Kapitalci su za nashu ligu! Oni su nas uveli u Ligu Shampiona, dali su bitne golove! Za neshto ozbiljnije igrache treba „malo“ mnogo vishe para nego shto imamo! Ne zaboravimo, Zvezda je bila u dugu od 50 milki! Ne trebam nishta vishe da pricham, pametnom je dosta!

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter