0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Screenshot

POŠAST ZVANA ‘MODERNI FUDBAL’: Slika iz Katalonije zbog koje će se prosečnom ljubitelju fudbala prevrnuti stomak (FOTO)

Objavljeno: 30.03.19 u 17:45

Veliki broj ljubitelja fudbala na izuzetno negativan način piše i priča o modernoj „verziji“ ovog sporta gde je profit zapravo mnogo bitniji od bilo čega, a jedan klasičan primer koji ilustruje koliko je sve zapravo otišlo u za navijače neželjenom pravcu stiže nam iz Katalonije, tačnije sa stadiona Barselone.

Reprezentativac Kine i jedan od najboljih fudbalera u istoriji tamošnje Superlige (postigao 102 gola), Vu Lei, ovog januara je stigao u redove Espanjola. Postigao je jedan gol za svoj novi klub od tad, i to protiv Valjadolida, dodao je dve asistencije, ali, što je verovatno mnogo važnije za čelnike svog sadašnjeg kluba, doneo sa sobom veliki broj turista iz Kine na tribine stadiona „Kamp Nou“.

Među tim navijačima našla se i jedna simpatična Kineskinja u društvu nekoliko Kineza. Da je tu zbog Vu Leija pokazuje dres Espanjola, a da je fudbal ne zanima ni najmanje – kao, uostalom, ni ostatak ekipe u čijem društvu je uniformisana stigla na meč – pokazuje kačket gradskog rivala, Barselone. 

FOTO: Sportklub Screenshot

Napomena – ukoliko je u pitanju zapravo navijačica Barselone koja je jednostavno želela da pruži podršku svom sunarodniku, izvinjavamo se, ali izvesnije je da je u pitanju (željeni?) produkt želje čelnih ljudi koji vode fudbal u 21. veku da od najvažnije sporedne stvari na svetu naprave tek još jedan u nizu poligona za izvlaćenje novca gde će turisti kojima je sve to tek još jedna stvar za prekrižiti sa liste savetovanih stvari koje ne smeju da propuste u nekom gradu biti znatno poželjniji na tribinama od navijača koji, u maniru starog i čini se na smrt bolesnog fudbala, žive za jedan klub.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter