0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOŠ NINKOVIĆ: Poručio bih Joviću isto što je meni rekao Nemanja Vidić…

Objavljeno: 27.03.19 u 16:09

Miloš Ninković poslednjih godina sa velikim uspehom nastupa u Australiji, ali se rado priseti vremena kada je sa Crvenom zvezdom postao šampion Srbije.

Tačnije, u intervjuu koji je dao za ‘Ominsport’ tema je bio srpski ‘vunderkind’ Luka Jović, najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde i momak oko kog se danas bore Barselona, Bajern, PSŽ i Inter. Maja 2014. godine ‘srpski Falkao’ je upravo na asistenciju Miloša Ninkovića postigao svoj prvi gol u profesionalnoj karijeri i tako sa liste najmlađih strelaca u istoriji crveno-belih skinuo legendarnog Dejana Stankovića.

– Luka je sjajan dečko. Za jednog šesnaestogodišnjaka, igranje u tako velikom srpskom klubu kakav je Crvena zvezda je neverovatno. Čim se pojavio u prvom tim videlo se da je u pitanju vrhunski talenat. Znao sam da ako bude radio na sebi i fokusirao se samo na teren, da će pred njim biti velika karijera – istakao je Miloš Ninković.

FOTO: STARSPORT

Vezistu Sidneja je najviše iznenadilo to da Luka Jović šansu nije dobio u Benfiki, klubu koji preferira rad sa talentima.

– Iznenađen sam bio što nije dobio šansu u Benfiki, oni vole takve igrače. Luka je jak na lopti, dobar, ima završnicu, okretan je, iako deluje tromo. Pogledajte samo njegov gol protiv Intera u Ligi Evrope – nastavio je da hvali ‘srpskog Falkaa’, Miloš Ninković.

Ljubimac ‘Delija’ je imao i poruku za Luku Jovića kada je reč o izboru novog klub, a citirao je još jednog ‘mezimca’ navijača Crvene zvezde Nemanju Vidića.

– Uvek ću se sećati Svetskog prvenstva 2010. Razgovarao sam sa Nemanjom Vidićem i on mi je rekao jednu stvar – moraš da imaš sreće. Moraš da izabereš ekipu u kojoj će ti sve odgovarati, od saigrača do ljudi u klubu. Rekao mi je: ‘Ja sam imao sreće kada sam došao u Mančester Junajted da me dočekaju Aleks Ferguson i Rio Ferdinand. Zato sam postao jedan od najboljih odbrambenih igrača u Evropi – rekao je Miloš Ninković i nastavio:

– Za Luku je sada najvažnije da pronađe pravi klub koji igra na način koji njemu odgovara. Kada dođeg do najvišeg nivoa i dođeš u situaciju da biraš između Reala, Barselone i Stija razlike su samo u finesama. Luka je imao sreće što je došao u Ajntraht gde se sreo sa klubom, trenerom i saigračima koji su ga učinili boljim.

Poruka Miloša Ninkovića je jasna, Luka mora dobro da razmisli.

– Kada pogledate Gvardiolu i njegove igrače videćete da oni napreduju u radu sa njim. Smatram da i Jović treba da traži klub u kojem će moći da radi sa trenerom koji će mu omogućiti da se razvija. Srećan sam zbog njega i nadam se da će doneti pravu odluku – zaključio je Miloš Ninković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter