Još jedna dobra vest za šefa stručnog štaba Vladana Milojevića i sve zvezdaše jeste ta da se Milan Rodić vratio u pun trenažni proces.

Reprezentativni levi bek nešto duže je odsustvovao sa terena zbog povrede levog kolena koja je počela da ga muči još na pripremama u Antaliji.


Rodić je najpre polako ulazio u ritam i od ovog ponedeljka se u potpunosti vratio radu sa ekipom.

– Za fudbalera je najgore kada je van terena. Pauzirao sam oko mesec i po dana, van stroja sam bio od 8. februara i kontrolne utakmice sa Mariborom u Turskoj. Na sreću, povreda kolena je sada iza mene i spreman sam za sve što nas čeka – rekao je Rodić i dodao:

– Jedva čekam da opet zaigram. Prvo sam krenuo nešto lakše da treniram i od danas mogu maksimalno da radim sa ekipom, što me posebno raduje. Uželeo sam se i terena i utakmica. U subotu dočekujemo Mačvu i tu sam da pomognem koliko je potrebno.

Iskusni levi bek bodrio je saigrače zajedno sa skoro 30.000 gledalaca u proseku tokom prolećnog dela sezone u domaćem prvenstvu.

– Atmosfera na Marakani je uvek fenomenalna. Naši navijači svaki put naprave ambijent u kome je uživanje igrati i mnogo mi je drago što publika u tolikom broju dolazi na tribine ove godine. To mi je dodatni motiv da se što pre nađem na terenu.

Zvezda je u prošlom kolu na gostovanju Radu dodatno poboljšala rekord nepobedivosti i upisala 53. uzastopnu utakmicu bez poraza u Superligi.

– Serija u kojoj se nalazimo je neverovatna, ali se trudimo da se ne opterećujemo time. Nama je najbitnije da ostvarimo trijumf u svakoj sledećoj utakmici i da uspešno preskačemo sve prepreke na putu do našeg cilja, a to je dupla kruna ove sezone – završio je Rodić.

Crveno-beli posle reprezentativne pauze igraju sa Mačvom na svom terenu u subotu od 19 časova.