Više nije samo u domenu spekulacija, Barselona je krenula po srpskog ‘vunderkinda’ Luku Jovića, ali ne samo po njega.

[yuzo_related]

Odluka je pala, Luka Jović mora po hitnom postupku na ‘Kamp Nou’. Kako javlja ‘Mundo Deportivo’ na svojoj naslovnoj strani, Katalonci kreću u ofanzivu na Luku Jovića i Matijasa De Lihta. Navodno, za ‘napad’ na dvojac najtalentovanjih igrača Evrope odgovorni su Bajern iz Minhena i Pari Sen Žermen koji su takođe krenuli u istu akciju.

‘Mundo Deportivo’ ide korak dalje i piše da su se sportski direktor Erik Abidal i tehnički sekretar Ramon Planes već sastali sa Falijem Ramadanijem u Milanu kada je Luka Jović matirao Samira Handanovića. Plan je da ‘srpski Falkao’ kaže ‘da’ na narednih sedam dana, a da onda Barselona ponudi Ajntrahtu cifru od 60 miliona evra.

Takođe, u pregovore se krenulo i sa štoperom Ajaksa De Lihtom. Mladog holandskog defanzivca žele Atletiko, Juventus, Real, Bajern i PSŽ, a prednost Katalonaca je ta što De Liht želi na ‘Nou Kamp’. Jedan od razloga je želja Holanđanina da zaigra i sledeće sezone u istom timu sa Frenkijem De Jongom. Cena De Lihta je oko 80 miliona evra, s tim da bi Barselona pokušala da malo spusti cenu.

Na potezu je sada Barselona, a Ajntraht i Ajaks bi mogli ovog leta zadovoljno da trljaju ruke…