0
Fudbal

FOTO: PAP/EPA/SERGEI ILNITSKY

UEFA DONELA ODLUKU: Sudija nimalo prijatnog pogleda deli pravdu Srbiji u Lisabonu

Objavljeno: 23.03.19 u 12:03

Fudbalska reprezentacija Srbije će u ponedeljak odigrati prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Portugalije u Lisabonu.

Posle jučerašnjeg remija Ronalda i drugara protiv Ukrajine 0:0, zadatak Srbije će sigurno biti mnogo teži. Ipak, čini se da će ‘orlovi’ imati brigu manje bar kada je reč o suđenju. Naime, UEFA je odlučila da pravdu u ponedeljak od 20.45 deli Poljak Šimon Marčinjak sa pomoćnicima Pavelom Skolnickim i Tomašom Listkjevičem.

Marčinjak znak FIFA nosi od 2011. godine. Iza sebe ima sva velika takmičenja, kao što su Evropsko i Svetsko prvenstvo, Liga Evrope i Liga šampiona. Takođe, sudio je i ovosezonski Superkup između Reala i Atletika.

Poljak je Srbiji do sada jednom delio pravdu, to je bilo u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine kada smo pobedili Vels u Kardifu sa 3:0. Kada je reč o klupskom fudbalu vodio je susret Crvene zvezde i Napolija u Beogradu 0:0.

Jedina mrlja u karijeri mu je sa Svetskog prvenstva u Rusiji kada u meču grupne faze nije dosudio penal za Švedsku protiv Nemačke, a nije želeo da pregleda VAR. Kasnije je sklonjen sa liste.

Marčinjaka krasi strog kriterijum suđenja, ne dozvoljava raspravu i ne naseda na simuliranje, što je sigurno dobro ako se zna da će napad Portugalaca predvoditi najveća zvezda svetskog fudbala Kristijano Ronaldo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter