Fudbaleri Crvene zvezde pripremaju se polako za završni čin Superlige Srbije gde sigurnim koracima gaze ka tituli prvaka.

Crveno-beli imaju sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, a cilj je da se u poslednja tri kola sačuva ta razlika, što je i realno. Ipak, jasno je da se u Zvezdi već uveliko radi oko selekcije igrača za leto i početak evropskih kvalfikacija. Došao je red da se napravi spisak ‘otpisanih’.


Džonatan Kafu na leto neće biti član Crvene zvezde, a u upravi se nadaju da će uskoro završiti posao sa Japancima i već do kraja marta da će ga skinuti sa platnog spiska. Ipak, nije on jedini stranac kom su otvorena vrata odlaska. Naime, trener Vladan Milojević ne računa više ni na Lorenca Ebesilija. Tačnije, Holanđanin će igrati do leta, a tada će se naći na transfer listi.

FOTO: STARSPORT

Šta više u Zvezdi su odlučili da posluju u minusu kada je reč o Holanđaninu. To znači da preko milion evra sve ukupno plaćeni Ebesilio slobodan i za mnogo manju ponudu. Holanđanin je za Crvenu zvezdu odigrao 28 utakmica, postigao je dva gola i osam puta je asistirao, ali nije uspeo da se nametne kao vođa ekipe. Takođe, Crvena zvezda u budućnosti na poziciji ‘plejmejkera’ vidi Marka Marina i Mirka Ivanića.

Podsetimo, Lorenco Ebesilio je zimus imao ponudu iz MLS lige vrednu blizu milion evra, ali je Crvena zvezda rešila da ga zadrži. Sada se pominju moguć povratak na Kipar ili domovinu Holandiju.

U četu Vladana Milojevića se vratio oporavljeni vezista Goran Čaušić, a čini se da je pred i ovim momkom dva meseca dokazivanja, a ako se ne pokaže, ne bi čudilo da i on na leto potraži novu sredinu.