7
Domaći fudbal

KOVAČEVIĆ: Zastava Srbije iznad pojedinaca, ko odbije Krstajića biće zauvek otpisan iz reprezentacije!

Objavljeno: 22.03.19 u 15:54

Ivan Obradović je javno odbio da obuče dres Srbije umesto povređenog Aleksandra Kolarova, a to je izazvalo veliku pažnju javnosti. Komentar na nastalu situaciju dao je i Darko Kovačević. 

Sportski direktor FSS Darko Kovačević je izjavio danas da su državni tim i zastava naše države iznad svakog pojedinca. U izjavi datoj Tanjugu Kovačević je oštro osudio ponašanje pojedinih igrača. 

– Bio sam reprezentativac i deo grupe koju su činili veliki igrači, ali i veliki ljudi, bilo je i tada problema, ali uvek i svuda reprezentacija je bila iznad svih nas, svakog pojedinca. Zato sam, moram priznati, zapanjen nekim intervjuima i dešavanjima, rekao bih, direktno usmerenim protiv državnog tima i Fudbalskog saveza. I to sve pred najvažniju utakmicu reprezentacije, kada želimo posle 20 godina da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i uspešno počnemo kvalifikacije – rekao je Kovačević.

Za tim Srbije, sve dokle je Krstajić selektor, ne žele da igraju Luka Milivojević, Matija Nastasić i Ivan Obradović i to su više puta isticali i izražavali nezadovoljstvo nezadovoljni odnosom prema njima.

– Poštujem do neba igrače, dugo sam jeo taj hleb i zato neću i ne želim nikog da optužujem već samo da kažem, da nam nije bilo državnog tima, niko od nas ne bi imao veliku karijeru. Ovo naglašavam zato što oni koji sada pljuju u tanjir iz kojeg su jeli ne shvataju da državni tim ne čini jedan čovek, nije to ni selektor, nije to ni sportski direktor, nije to ni jedan igrač… Grb i zastava su iznad svih nas, ljudske sujete i interesa. I niko nikad ne može da uslovljava tu svetinju, nekim svojim izborom.

Zato nekada istaknuti centarfor ima poruku za one koji sada ne žele da igraju za „orlove“.

– A igračima koji ne žele da igraju za reprezentaciju dok je selektor Mladen Krstajić, želim da poručim da nikad više neće igrati za državni tim bez obzira na ime i prezime selektora, jer Srbija neće nikog da moli, ali isto tako neće ni da dozvoli da neko svesno urušava ono što grupa uz veliki napor i odricanja gradi. Suludim zahtevima i ucenama. To nećemo da dozvolimo, jer ja prvi nisam čuo za sve ove godine u svetu fudbala da neki igrač ili grupa vode politiku kluba ili Saveza, smenjuju trenere, selektore, direktore i ostale čelnike – jasan je Kovačević.

Kovačević je pozvao javnost da pruži veću podršku Krstajićevim izabranicima na putu ka EURO 2020.

– Moja poruka javnosti glasi, ovo je i vaš državni tim, drugi nemate. Verujem da svi isto želimo, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Posle 20 godina. Ne moramo isto da mislimo, ali moramo da znamo da je do cilja lakše doći ako smo zajedno. Onda smo mnogo jači – zaključio je Kovačević.

Srbija u ponedeljak startuje kvalifikacije utakmicom protiv Portugalije u Lisabonu od 20.45.

.

 
 
0
0

7 Komentara

  1. Kad odete Krstajic i ti i dodju treneri poput Antica i Musli a igrače onaj ko zaslužuje a ne da vam menadžeri sastavljaju Tim.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ko si bre ti siso da pretiš igračima? De si ti igrao i sem što si zaradio neku lovu šta si uradio? Krstajić je zlo i ne treba da igraju dok ste on i ti,tu!

    0
    0
    Odgovori
  3. Kakva drzava takva i reprezentacija DIKTATURA.Pricali o coveku kako je izdajica prevarant svecnajgore o njemu i sad ga zovu da se vrati.To mi i nije cudno posto je Srbija zemlja poltrona pa cim neko nije takav odmah nesto nijw uredu sa njim,stvarno neki ljudi pokusavaju da nas ubede da smo nule bez mozga

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter