Crveno-beli vredno rade tokom reprezentativne pauze i spremaju se za prvi sledeći izazov i utakmicu sa Mačvom (30. mart), a povređeni igrači polako se vraćaju u pun trenažni proces.

Jedan od njih je i Goran Čaušić, pa za šefa stručnog štaba Vladana Milojevića stižu dobre vesti jer može da računa na što više raspoloživih snaga izuzev reprezentativaca.

– Pauza nam je svima prijala, saigračima koji su više bili na terenu da se malo odmore, a mi koji smo imali probleme da se dodatno oporavimo i vratimo u ritam. Konkretno, imao sam povredu aduktora, ali je sada sve sanirano i radim punom parom. Biću u potpunosti spreman za predstojeće izazove, kaže Čaušić.


Prvu narednu utakmicu Zvezda ima u subotu, 30. marta, protiv Mačve u okviru 28. kola Superlige na stadionu ‘Rajko Mitić’.

– Dobro poznajemo Mačvu, znam i za taj duel u Kupu prošle sezone… Ipak, sve zavisi od nas i naše igre, ako budemo na visini zadatka, onda neće biti problema na Marakani. Takođe, naš stručni štab uvek sjajno analizira svaki detalj protivničke igre, tako da ćemo i protiv Šapčana biti maksimalno spremni za sve na terenu.

Čaušić se osvrnuo i na fantastičnu podršku, jer crveno-bele u drugom delu sezone na Marakani u proseku gleda skoro 30.000 navijača u domaćem prvenstvu.

– Iz utakmice u utakmicu naši navijači pokazuju da su najbolji na svetu. Trudimo se da im se za podršku odužimo pobedama i uspesima. Pesma sa tribina uvek nam daje dodatnu snagu i zato neka tribine Marakane budu što punije i protiv Mačve. Mnogo je lepše igrati kada je publika uz nas i želimo zajedno da nastavimo borbu za duplu krunu.

Šampion Srbije postavio je novi rekord nepobedivosti sa 53 uzastopne utakmice bez poraza u Superligi.

– Serija je zaista neverovatna. Svima nam je drago da smo deo takve generacije, prava smo ekipa i krasi nas zajedništvo, koje je možda i ključno za uspehe. Mnogo vremena zajedno provodimo i van terena, svi zajedno živimo da Zvezdi donosimo pobede i trofeje i verujem da ćemo u tome uspeti – zaključio je Čaušić.