Fudbaleri Veleža odlučili su da zbog lošeg suđenja na poslednjem meču Premijer lige BiH protivniku ponude ponovno odigravanje susreta.

Do prvog gola igrači Veleža došli su autogolom Ekrema Hodžića, a konačan rezultat je postavio Seid Behram, a novi meč nude jer, kako kažu, žele regularno nadmetanje.


Fudbaleri Veleža javnosti su  se obratili saopštenjem. 

– FK Velež teži regularnosti takmičenja i jedan je od onih klubova koji želi vlastitim angažmanom da doprinese podizanju kvaliteta i regularnosti prvenstva. Shodno odluci Komisije za sudije i suđenje FS BiH, konstatovano je da je došlo do propusta na navedenoj utakmici zbog čega je doneta odluka o suspenziji glavnog arbitra Ibrahimkadića. Ako naši sportski prijatelji iz Bihaća smatraju da su u subotu na stadionu “Rođeni” oštećeni i da nisu imali sve uslove za igru, mi smo spremni da ponudimo odigravanje nove utakmice u terminu koji im odgovara ili koji organi Saveza odrede, a sve u cilju podizanja regularnosti lige i želje da se konačan plasman određuje isključivo na terenu pod jednakim uslovima za sve učesnike, poručuju iz kluba. .