Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović govorio je i o gorućoj temi, a to je status trenera Vladana Milojevića koji nije direktno potvrdio da li od juna ostaje na ‘Marakani’.

Goruća tema koja brine navijače Crvene zvezde jeste hoće li Vladan Milojević ostati na klupi tima od leta ili će put inostranstva gde ga čekaju unosne ponude iz Katara i Kine. Evo šta je o statusu šefa stručnog štaba rekao prvi čovek Crvene zvezde Svetozar Mijailović.


Vladan Milojević ima važeći ugovor sa Zvezdom. Sa njim je sve dogovoreno, njegova strategija oko rada sa timom i njegov stručni štab ispunjavaju ono što smo se dogovorili. Svaki dogovor sa našim trenerom biće u skladu sa ugovorom koji imamo, ali Crvena zvezda uvek razmišlja da sa svakim svojim članom po dogovoru radi svaki posao. Milojević je sa Crvenom zvezdom postigao veoma dobar rezultat. Ispisao je deo istorije Crvene zvezde, sa kojim Crvena zvezda i on treba da budu ponosni. S tog stanovišta nemamo nikakav problem za svaki dogovor koji će biti u interesu Crvene zvezde, ali i svakog njenog člana – istakao je predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović.

 Produžili ste ugovor sa okosnicom tima kada je reč o igračkom kadru, da li razmišljate da i treneru Vladanu Milojeviću ponudite novi ugovor, da li ste vi u upravi o tome razgovarali?

– Nismo o tome razgovarali. To je stvar sportskog sektora koji će raspravljati o tim stvarima, kao što je to bio slučaj i do sada, temeljito da razmisli i uradi najbolje po klub.

 Kostur tima je sačuvan, da li sledi dopunska selekcija igrača pred početak evropskih takmičenja na leto?

– Ono što smo imali na umu realizovali smo u zimskom prelaznom roku. Angažovali smo dosta igrača koji su na određenim pozajmicama. Sve su to igrači koji će odgovoriti onim zahtevima koji pred njih postavi sportski sektor. Na nekim mestima moraćemo da radimo dopunsku selekciju za neke igrače koji imaju nameru da odu iz Crvene zvezde, za njih ćemo morati da potražimo alterniativu, a to se sve planski radi. Neke stvari u našem poslovanju vezane su i za transfere igrača, tako da se ta politika uvek usklađuje sa zahtevima kluba i tima – istakao je Mijailović.

 Da li je neka pozicija prioritetna?

– Ne bih govorio o tome, ali, očigledno da imamo mali problem sa povredom Milana Rodića po levoj strani. Očigledno će nešto morati da se pojača. Zbog povreda Stojković je prešao na levu poziciju, a Gajić je uzeo desnu stranu, zbog koje je doveden – zaključio je Mijailović.

Zapratite HotSport, najjaču Instagram stranicu – hvala na poverenju!