U odsustvu brojnih igrača selektor Mladen Krstajić mora da kombinuje, a uloga kapitena pripala je desnom beku Antoniju Rukavni.

Zagrevanje za gostovanje Portugalu u ponedeljak na startu kvalifikacija za EP Srbija ima večeras od 20.45 časova u Volfsburgu protiv ‘renovirane’ Nemacke. Domaćin se odlučio za podmlađivanje tima, a naša selekcija ne može da računa na čak sedam povređenih igrača, koji su bili nosioci igre u Ligi nacija. Selektor Mladen Krstajić je primoran da kombinuje sastav i sistem igre na terenu gde je imao uspehe kao igrač Šalkea i Verdera i odlučio je da napad predvodi golgeter Ajntrahta Luka Jović. Od standardnih na golu ostaje Marko Dmitrović, a ulogu desnog beka i kapitena imaće Antonio Rukavina. Tandem štopera trebalo bi da čine Nikola Milenković i Uroš Spajić i pored njih Aleksandra Kolarova menjaće debitant Miroslav Bogosavac.


U veznom redu trebalo bi da nastupe Nemanja Maksimović i Saša Lukić što je delovalo dobro u prethodnim mečevima, a vraća se Sergej MilinkovićSavić, do će po bokovima delovati Adem Ljajić i Andrija Živković. Orlovi posle večerašnjeg testa sutra se sele za Lisabon i spremaju za ponedeljak i okršaj sa ekipom Kristijana Ronalda.

Projektovan sastav: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Spajic, Bogosavac, Maksimović, Lukić, Milinković-Savić, Ljajić, Živković, Jović.