Fudbaler Čelsija Eden Azar rekao je danas da želi da pomogne ekipi da osvoji Ligu Evropa, pre nego što počne da razmišlja o odlasku u Real Madrid.

Novi trener Reala Zinedin Zidan najavio je da će promeniti ekipu i dovesti nekolicinu igrača tokom leta, a španski mediji spekulisali su da će jedno od najvećih pojačanja biti Azar. Nekoliko meseci se priča o njegovom prelasku na “Santjago Bernabeu”, a Belgijanac je priznao da bi mu se ispunio san ako bi prešao u Real.


Britanski mediji preneli su da je Čelsi ove nedelje odbio prvu zvaničnu ponudu Reala za Azara.

– Trenutno ne radim na tome. Želim da igram dobro sa Čelsijem nekoliko meseci i da pokušamo da osvojimo Ligu Evropa. Ove nedelje mislim o reprezentaciji Belgije, a onda se vraćam u Čelsi. Posle toga ćemo videti – rekao je Azar belgijskim medijima u trening kampu reprezentacije, preneo je Skaj.

Trener Čelsija Mauricio Sari nedavno je naveo da nije zabrinut zbog mogućeg odlaska Azara, rekavši da u ekipi želi samo one fudbalere “koji žele da igraju za Čelsi”.

Azar sledeće sezone ulazi u poslednju godinu ugovora sa Čelsijem. On je rekao da su naredna dva meseca “veoma važna za klub”.

– Možemo da osvojimo Ligu Evropa, mi moramo da osvojimo Ligu Evropa ili da završimo medju četiri najbolje ekipe, kako bi se plasirali u Ligu šampiona naredne sezone – naveo je Azar.