0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PONOVO ZAHTEVAO: Terzić je na današnjoj sednici još jednom podneo zahtev koji će oduševiti Delije!

Objavljeno: 17.03.19 u 19:38

Na današnjoj sednici FSS-a pored odluke o predsedniku, povele su se i druge teme. 
Jedna od njih došla je od generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića. On je se skupštini obratio sa zahtevom da se ponovo razmotri zahtev o priznavanju ‘sporne’ 29. titule iz 1946. godine. 

– Iskoristio bih ovu priliku da se obratim sa zahtevom da Skupština uzme u razmatranje zahtev koji je Crvena zvezda podnela još 17. januara 2017. godine za priznavanje titule koju je Zvezda osvojila 1946. godine kao titulu nacionalnog karaktera. U zahtevu smo naveli sve činjenice da je Zvezda ovu titulu zaslužila 7. marta ove godine. Tražimo od skupštine da izda nalog da se u primerenom roku da mišljenje o ovoj inicijativu, kako bi Skupština na sledećoj sednici donela odluku o ovom pitanju – rekao je Terzić.

O ovoj temi odlučivaće posebna stručna komisija koja se sastoji od Predsednika za pravna pitanja FSS Dejana Šuputa, dok su pored njega u ovom telu i Veljko Radulović (potpredsednik), Božidar Beronja (član) i Branislav Nedimović (član), koji bi u narednom periodu trebalo da donesu odluku.

Crvena zvezda je te godine bila nacionalni šampion Srbije u takmičenju FNRJ, a na isti način je titula dodeljena i Hajduku iz Splita, tadašnjem pobedniku šampionata Hrvatske. 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter