Krizu u Partizanu produbljuje i činjenica da bi vrlo lako klub mogao da ostane bez Evrope naredne sezone. Naredni dani će odlučiti…

Rasulo i dalje traje, trenera nema ni na vidiku, klub je bez sportskog direktora, a preostalo rukovodstvo se trudi da prođe UEFA monitoring, što će biti vraški teško, i pored ‘opuštenih’ najava predsednika Milorada Vučelića.


Naime, Partizan će do 31. marta morati, kako zna i ume, da nađe i na ime dugovanja uplati 2.500.000 evra, kako bi prošao rigoroznu kontrolu Evropske kuće fudbala.

A ukoliko se to ne desi, punu odgovornost će preuzeti potpredsednik Vladimir Vuletić, najavio je u izjavi ‘Informeru’.

– Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu – rekao je Vuletić.

On je u svoje ime rekao da bi bio spreman da preuzme odgovornost ukoliko Partizan ne bi ispunio uslove UEFA.

– U svoje ime govorim: ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i prezeo bih odgovornost. Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu – istakao je potpredsednik Partizana.

Da li bi preuzimanje odgovornosti značilo i ostavku, deluje da je tako. Partizan je uvek nekako uspevao da u poslednji čas nađe rešenje, ali sada situacija deluje kompleksnija nego ikada…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.