Posle pobede u Kruševcu nad ekipom Napretka u četvrtfinalu Kupa Srbija rezultatom 4:0 (2:0), crno-beli su se plasirali u polufinale, golovima Zakarića, Pantića, Valijentea i Rikarda.

Najlepši među njima delo je Danila Pantića, koji je iz slobodnog udarca krajem prvog poluvremena pogodio same rašnje gola Kruševljana.


− Posle dva neuspeha koja smo imali u prethodnim kolima ovo je bila utakmica koja je bila odlučujuća za nas. Znajući važnost Kupa izašli smo na teren da pokažemo, ne samo ko smo, već koliko želimo da pobedimo, što se i desilo, jer smo se u polufinale plasirali ubedljivim rezultatom od 0:4 – rekao je Pantić za klupski sajt.

Upisao si gol iz slobodnog udarca sa 18 metara, iskosa levo i pogodio same rašlje.

− Veoma važan gol za mene, budući da je prošlo tri meseca otkako sam počeo utakmicu kao starter. Došao je prvo gol, potom asistencija na kraju i nadam se da smo navijačima priredili užitak u Kruševcu. Mislim da je ovo danas prava slika kako svaki igrač Partizana treba da igra i preuzme svoj deo posla na terenu, a kao posledica toga stiže i rezultat koji je vidljiv − rekao je Danilo Pantić.

Gol si proslavio u stilu velikog Kristijana Ronalda?

− To je poštovanje prema Ronaldu, koji je pokazao u utorak veče da je nemoguće moguće kad se dovoljno želi i ujedno svojim primerom dodatno motivisao nas koji se bavimo sportom. Rekao sam svom cimeru Dejanu Georgijeviću, da ako budem postigao gol u Kup utakmici, da ću proslaviti u njegovom stilu kao odraz poštovanja, što sam i uradio.

Mark Valijente je upisao svoj prvi gol u crno-belom dresu.

− Zaista sam presrećan, posebno što mislim da i mi defanzivci možemo da pomognemo napadačima i na ovaj način tokom utakmice.

− Mislim da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu, jer smo svi bili svesni njene važnosti, kao i to da se igra na ispadanje, a ne za bodove. Veoma je važna bila i za nas u mentalnom smislu posle dva poraza koja smo imali, gde smo praktično ni iz čega rasuli bodove i veoma je bilo važno da se vratimo u dinamiku sa početka prolećnog dela sezone.

Otkada si u Partizanu, sarađivao si sa Miroslavom Đukićem, potom Zoranom Mirkovićem i sad Žarkom Lazetićem?

− Iskreno, bio sam iznenađen Batinim odlaskom, jer mislim, ne samo ja već i čitav tim, da je odličan i trener i čovek sa kojim smo se svi slagali. Ipak, odluka je njegova, mi smo tu da je ispoštujemo, a takve stvari se dešavaju u fudbalu…

Da li si ti lično osećao pritisak svake vrste pred utakmicu (medija, odlaska trenera…)?

− Ja lično nisam osećao pritisak pre utakmice, jer sam profesionalac i znao sam da ćemo mi na svaku situaciju dati upravo odgovor na terenu, što smo i pokazali – izjavio je Valijente.