0
Evropske lige

NA OVIM STADIONIMA NEMA GDE IGLA DA PADNE: Pet najposećenijih stadiona na svetu (FOTO)

Objavljeno: 14.03.19 u 22:31

Fudbal je najvažnija igra na svetu u to nema sumnje. Ipak, postoje mesta u kojima se fudbal ceni više nego drugde. 
Ako ste mislili da je fudbal najgledaniji u Brazilu, ili nekoj fanatičnoj zemlji u Južnoj Americi, varate se. Najgledaniji je u Evropi. HotSport vam donosi listu od pet najposećenijih stadiona ove sezone. 

5. Atlanta Junajted – Mercedes Benz Arena

Klub je osnovan 2014. godine, a već privlači veliku pažnju lokalnog stanovništva u Atlanti. Tim sa klupe predvodi Frank de Bur beleži odlične rezulate, a prati ih neverovatna poseta. Iako stadion ima 42 hiljade mesta, klub je uložio u dodatno priširenje, te tribine Mercedes Benz stadiona mogu da prime ukupno 72 hiljade navijača. Sezona u Americi je tek počela, Atlantu je na otvaranju sezone gledalo 70.382 navijača. Poseta na otvaranju sezone je u rangu sa prošlogodišnjom 

4. Barselona – Kamp nou

Prvoplasirani tim španskog šampionata odigrao je 14 mečeva ove sezone na svom terenu. Ukupno je mečeve kluba pratilo 1.035.249 navijača. U magijama Mesija i drugara ove sezone u proseku je uživalo 73.946 gledalaca, a u završnici šampionata Barsa će imati priliku da popravi rezultat s obzirom da im trećeplasirani tim beži za oko 500 navijača.

3. Mančester Junajted – Old Traford

Iako Junajtedu ove sezone ne cvetaju ruže navijači ’crveniih đavola’ solidno popunjavaju tribine ’Teatra snova’. 1.043.036 gledalaca je uživo gledalo mečeve Junajteda,a prosek je 74.503 gledalaca. Nema sumnje da bi i poseta bila bolja kada bi Junajted zauzimao bolje mesto na tabeli.

2. Bajern Minhen – Alijanc Arena

Šampion Nemačke Bajern može da se pohvali podatkom da je na mečevima Bavaraca stadion uvek popunjen. Bajern je odigrao 12 mečeva na svom terenu i kapacitet stadion na svakom od njih bio je ispunen do poslednjeg mesta. Iako je mečevima prisustvovalo ’samo’ 900 hiljada ljudi, prosečna poseta na stadionu u Minhenu je 75 hiljada.

Borusija Dortmund – Signal Iduna Park

Još jedan tim dolazi nam iz Nemačke. Najgledaniji tim u proseku nasvetu jesu ’milioneri’. Legendarni Signal Iduna popunjen je gotovo do maksimuma. 1.050.014 navijača sa lica mesta bodrilo je žuto-crne, a prosek je je 80.770 gledalaca. Stadion je bio rasprodat u 8 od 13 mečeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter