0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Petarda Čelzija, Salzburgu pirova pobeda i remi Valensije

Objavljeno: 14.03.19 u 21:12

Iako večeras nisu svi favoriti uspeli da slave, uspeli su da obezbede prolaz u narednu rundu Lige Evrope.

Prve tri utakmice osmine finala Lige Evrope su završene. Salzburg je iznenadio Napoli, Valensija je u zaustavnom vremenu uspela da dođe do prolaza dalje, a Čelzi je bio više nego ubedljiv na gostovanju u Kijevu. 

Salzburg – Napoli 3:1

Fudbaleri Napolija odigrali su taman onoliko koliko im je trebalo za prolaz u četvrtfinale Lige Evrope. Arkadius Milik postigao je gol u 14. minutu nakon greške odbrane. Gosti su napali po levoj strani uspeli da ubace loptu u šesnaesterac, a u petercu je nastala konfuzija koju je Milik iskoristio i atraktivnim ‘makazicama’ savladao golmana domaćeg tima. Nakon postignutog gola Napoli se povukao i inicijativu prepustio gostima. Jedanaest minuta kasnije nakon pogrešnog dodavanja Alana, Munas Dabur je došao do lopte u blizini šesnaesterca i savladao Mereta za izjednačenje. U drugom poluvremenu gosti su došli do totalnog preokreta kada je Fredrik Gulbrandsen nakon centaršuta Ulmera po levoj strani uklizao u peterac i sjajnim golom povisio na 2:1. Kristof Litgeb je postavio konačan rezultat u 92. minutu nakon konfuzije u odbrani Napolitanaca lopta je došla do njega, a on je poslao između dva defanzivca i u mrežu golmana gostiju. 

Krasnodar – Valensija 1:1 

Iako je utakmica tokom 80 minuta izgledala kao uspavanka navijači su se razburili u završnici. Dalje ide ekipa Valensije, a na tome može da zahvali pobedi u prvom meču. Šapi Sulejmanov je doneo prednost Krasnodaru neverovatnim udarcem sa ivice šesnaesterca,  Neto je pokušao krajnjim naporima da skine loptu, ali je otišla iza njegovih leđa. Iako je pri rezultatu 1:0 Krasnodar bio na korak od prolaza dalje golom u gostima, a ‘slepi miševi’ su na kraju uspeli da odlete u narednu rundu golom Gonsala Guedesa u 93. minutu. Kevin Gameiro je pronašao Guedesa, a on nije želeo da šutira na prvu, napravio je dodatni dribling i stvorio više prostora i doneo prolaz dalje svom timu. 

Dinamo Kijev – Čelzi 0:5

Čelzi večeras slavi Žirua koji je definitivno jedan od najzapaženijih na meču. Dobro veče Olivije Žiru najavio je već u petom minutu kada je nakon kornera najbolje reagovao. Na drugi gol Žiru je čekao do 33. minuta. Markos Alonso je sjajnim pasom pronašao Žirua koji je izašao sam pred golmana za 2:0. Potom je u zaustavnom vremenu prvog poluvremena Alonso stigao i da se sam upiše u strelce. Na 4:0 povisili su ‘plavci’ u 59. minutu nakon prekida Vilijan je sjajno centrirao a Žiru bio najviši u skoku. Sjajno veče je zatvorio Žiru asistencijom. Poslao je loptu u 78. minutu ka Hadsonu Odoi, koji je istrčao iza odbrane i postavio konačnih 5:0. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter