3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Zvezda taman koliko treba, Ivanić i Ben za polufinale – pa drama za kraj! (FOTO)

Objavljeno: 13.03.19 u 20:00

Crvena zvezda se plasirala u polufinale Kupa Srbije.

Rezultatom 2:1 je Crvena zvezda na svom stadionu porazila Napredak.

Crveno-beli su bolje otvorili utakmicu i kontrolisali igru od samog početka, ali bez opasnijih prilika u uvodnim minutima. Sve jači intenzitet domaćina i prve bolje prilike, najpre preko Erika Jirke, pa i Milana Pavkova, ali je obojici falilo malo da savladaju golmana Lekića.

Već u sledećem napadu crveno-beli dolaze do prednosti. Veljko Simić je na svojoj polovini oteo loptu od Frensisa, usledila je dobra kontra u čijoj završnoj fazi su uspeli gosti da se odbrane. Međutim, visokim presingom Zvezda opet dolazi do poseda. Udvojili su domaći igrači Damnjanovića, do lopte je stigao Ben, Gajić je potom pokušao da centrira ali se lopta od jednog defanzivca Radnika odbila u korner.

FOTO: STARSPORT

Centrirao je dobro Ben, najviši u skoku na prvoj stativi bio Mirko Ivanić koji je praktično preko glave prosledio loptu u mrežu.

Odmah po pogotku je Pavkov mogao da duplira prednost, ali i Radnik da izjednači. Nešto kasnije ozbiljnu priliku ne koristi Veljko Simić koga je odličnu uposlio Jirka u ravni penala, ali je bivši fudbaler Zemuna prebacio gol gostiju.

Nepažnjom Damnjanovića koji je udario Veljka Simića, Crvena zvezda dolazi do izgledne prilike. Slobodan udarac na ivici kaznenog prostora izveo je El Fardu Ben, odlično se namestio i gađao preko živog zida Surduličana. Uz dovoljno felšta, Ben je pogodio tačno gde treba, a Lekić nije uspeo da odreaguje.

U 53. minutu je Milan Pavkov podsetio na neke od svojih ovosezonskih majstorija, gađao je ‘iz kolena’ sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik iznad prečke Surduličana.

Drugo poluvreme uz dosta manje sadržaja od prvog, Crvena zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu i  činilo se da će rutinski privesti utakmicu kraju. Međutim, Radnik je do izjednačenja došao sa bele tačke. Čini se da nije bilo kontakta Filipa Stojkovića i igrača Radnika, ali je arbitar Nikolić pokazao na kreč sa kog je siguran bio Zlatanović.

FOTO: STARSPORT

CRVENA ZVEZDA – RADNIK 2:1 (2:0)
/Ivanić 17, Ben 44 – Zlatanović 90+1/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: Oko 2.500.
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac).

C. ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Milunović, Babić, Stojković – Jovančić – Jirka (od 46. Ebesilio), Ivanić (od 67. Vulić), Ben, Simić – Pavkov.

RADNIK (4-2-3-1): Lekić – Kričak, Kovačević, Pavlović, Milovanović – Kojić, Stojanović – Frensis (od 46. Zlatanović), Damnjanović (od 46. Stevanović), Bojić (od 64. Đorđević) – Stamenković.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

3 Komentara

  1. Da li će Zvezdi biti “taman koliko treba” sa ovakvom igrom u polufinalu kupa, ako izvučemo neku ozbiljniju ekipu poput Radnilčkog, ili onog kluba u nekrofilskim dresovima?! Ova igra Zvezde je za zabrinutost a to su glediaoci predosetili i zato su “navalili” u onakvom broju, a bilo ih je svega 1.500 po kazivanju Radočaja, komentatora ArenaSporta!

    0
    0
    Odgovori
  2. Bravo, “treneru godine” što ponovo razigravaš drugorazredne afričke “kapitalce” a upropašćavaš naše srpske igrače, kao Vukanovića, Vulića, Nikolića, Joveljića, Erakovića! Koja vam je to politika, to samo znate vas četvorica, iz interesne grupe koja vodi Zvezdu! Umesto da razigravate naše mlade talente vi forsirate ove drtine koji nigde u svetu ne mogu igrati osim u Zvezdi! Boaći, Ben i Ebesilio, mogu otići samo u drugu ligu Kine, Južnu Koreju i neke države bivšeg SSSR-a, ali ne u sve! Broj gledalaca na današnjoj utakmici ti najbolje kazuje koliko ti navijači veruju! Nisi u stanju da sa Zvezdom pobediš ni jednu ozbiljnu evropsku ekipu, uključujući i onu ekipu u nekrofilskim dresovima, koju drma kriza!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter