Klaudio Ranijeri u trenerskoj karijeri ima jednu šampionsku titulu, i to u sezoni 2015-2016, a od danas je u “misiji” da ispravi “nepravdu” i donese titulu koju je ispustio pre devet godina.


Ranijeri će na klupi zameniti Euzebija Di Frančeska, a cilj je – napad na “Skudeto”.


Opet je rival jedan “supertim” oličen u crno-belim dresovima Juventusa, tu je i Napoli, ni Inter ni Milan nisu za potcenjivanje, tako da Ranijeriju neće biti lako da se uključi u borbu za trofej namenjen najboljoj ekipi na “čizmi”.

– Srećni smo jer se Klaudio Ranijeri vratio. Cilj je da budemo što bolji i uđemo u Ligu šampiona, zato smo odlučili da šansu pružimo čoveku koji poznaje sve – klub, okruženje, ali i koji ume da motiviše fudbalre, rekao je prvi čovek “vučice” Džim Palota.

Ni sam Ranijeri nije krio radost jer se vratio, kako sam kaže, “kući”:

– Kada vas Roma poove, nemoguće je reći “ne”, rekao je nekadašnji trener Lestera.

A upravo taj podvig daje nadu čelnicima tima iz “večnog grada” da Ranijeri može da još jednom u klubu za koji je vezan još od dečačkih dana ponovi “magiju” kojom je od “lisica” u društvu Mančester Sitija, Mančester Junajteda, Čelsija, Liverpula, Totenhema stvorio šampiona Engleske.

Da li će uspeti? Teško je reći, pitanje je da li će iko u svetu fudbala uspeti da ponovi ono što je Ranijeri uradio sa Vardijem, Marezom i ostalim članovima ekipe o kojoj će biti pričane legende, ali svi preduslovi za nastavak jedne od najlepših sportskih priča od kada je fudbal dobio prefiks “moderni” su ispunjeni. A nama navijačima ostaje samo da verujemo i da se nadamo da će opet nešto “kliknuti”.