0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Desetorica srpskih fudbalera od čije će vam se vrednosti zavrteti u glavi (FOTO)

Objavljeno: 08.03.19 u 00:05

Fudbal odavno više nije zabava, već posao. Sport je postao biznis, a fudbaleri su roba za koju je ponekad potrebno dobro platiti. Donosimo vam listu desetorice najskupljih Srba. 

HotSport vam ovog puta donosi listu desetorice najskupljih fudbalera iz Srbije po specijalizovanom sajtu za vrednost fudbalera Transfermarkt. Da li se vaš mezimac nalazi na ovoj listi? 

10. Marko Grujić – 18 miliona

Na desetom mestu nalazi se talentovani mladi fudbaler Marko Grujić. On je ponikao u Crvenoj zvezdi, potom je prešao u Liverpul, a onda su usledile pozajmice, prvo u Zvezdu, potom u Kardif, a trenutno nastupa u Herti. Za reprezentaciju Srbije Grujić je odigrao 8 mečeva, a osvajač je zlatne medalje na Novom Zelandu. Sada se spekuliše da bi mogao da pojača minhenski Bajern.

9. Andrija Živković – 18 miliona

FOTO: STARSPORT

Grujićev vršnjak je karijeru počeo u Partizanu. Talentovani Nišlija nakon zapaženih igara u Partizanu za koji je odigrao 63 mečeva prelazi 2016. godine u Benfiku. Za Srbiju je odigrao 14 mečeva, a baš kao i Marko osvojio je zlatnu medalju na Novom Zelandu. 

8. Dušan Tadić – 18 miliona

Dirigent pobede Ajaksa nad Realom u Madridu skrenuo je pažnju javnosti na sebe. Jedan je od retkih koji je od francuskog L’ekipa dobio čistu desetku za remek delo od igre. Cena mu je vrtoglavo porasla, a za očekivati je da se uskoro nađe koje mesto iznad. Tridesetogodišnji Tadić je karijeru počeo u Vojvodini, igrao je za Groningen, Tvente, Sautempton i Ajaks. U dresu nacionalnog tima odigrao je 61 utakmicu. 

7. Luka Milivojević  – 20 miliona

FOTO: PRINTSCREEN

Fudbaler Kristal Palasa rođen je pre 27 godina u Kragujevcu. Karijeru je počeo u Radničkom, igrao je u Radu, Crvenoj zvezdi, Anderlehtu i Olimpijakosu pre nego što je 2017. prešao u Palas, za koji je na 77 mečeva postigao 20 golova. u dresu Srbije odigrao je 30 mečeva. 

6. Matija Nastasić – 22 miliona 

FOTO:STARSPORT

Rođeni Valjevac karijeru je počeo u Partizanu, pre nego što je odigrao jedan zvaničan meč iz Teleoptika je prodat u Fiorentinu, koja ga je posle jedne sezone prodala u Mančester Siti, a posle tri godine pojačao je Šalke. za Srbiju je odigrao 27 mečeva. 

5. Aleksandar Mitrović – 25 miliona 

FOTO: STARSPORT

Još jedan bivši fudbaler Partizana i član premijerligaša je Mitrović. Počeo je u Partizanu, koji ga je nakon uspešne sezone prodao u Anderleht, a oni potom u Njukasl. Nakon toga pozajmljen je Fulamu, a nakon toga je u protekloj sezoni njegov ugovor otkupljen. Za Srbiju je odigrao 46 mečeva. 

4. Nikola Milenković – 35 miliona

Nikola Milenković je počeo u Partizanu 2015. godine, ali je veoma brzo na sebe skrenuo pažnju. Fiorentina ga je platila 5,5 miliona, a nakon dve sezone u redu ljubičastih i 35 odigranih mečeva njegova vrednost je drastično porasla. Za našu reprezentaciju odigrao je 10 mečeva. 

3. Nemanja Matić – 35 miliona 

FOTO: STARSPORT

Vrednost sjajnog veziste je u poslednjim nedeljama u padu, te je sada izjednačen sa Milenkovićem. Karijeru je vezista počeo u Kolubari, potom je igrao u Košicama, dva puta je nosio dres Čelzija, pozajmljen je bio Viteseu. Nastupao je potom za Benfiku i Junajted. Za Srbiju je odigrao 46 mečeva. 

2. Luka Jović – 55 miliona

FOTO: Adidas

U proteklim nedeljama vrednost Luke Jovića, ‘srpskog Falkaa‘ porasla je za 15 miliona, a dobrim igrama na terenu je to apsolutno zaslužio. Napadač iz Bjeljine je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a posle dve sezone prodat je Benfici. Bundesliga mu je prijala te u Ajntrahtu ima sezonu iz snova, a vrednost će mu gotovo sigurno još skočiti. 

1. Sergej Milinković-Savić -75 miliona 

FOTO: STARSPORT

Sergej je u poslednjim mesecima zaludeo, a potom i izludeo svet. Pisalo se o rekordnom transferu, ali do njega nije došlo. Potom se našao na udaru navijača, ali je uspeo da se uzdigne iznat te situacije. Ipak, vrednost mu je pala sa 120 miliona na 75. U karijeri nije promenio mnogo klubova. Počeo je u Vojvodini, potom prešao u Genk, a od 2015 nastupa za Lacio

Zapratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter