0
Fudbal

ODE MALEZIJAC: Vijetnamac kupio Sarajevo i najavio Ligu šampiona! (FOTO)

Objavljeno: 07.03.19 u 21:10

Nova fudbalska ‘bomba’ puca u regionu, a u glavnoj ulozi je Sarajevo, stiže novi bogati vlasnik sa velikim obećanjima.

Sarajevo krupnim koracima gazi ka tituli prvaka u Bosni i Hercegovini, ali je danas glavna vest iz ‘komšiluka’ da tim sa ‘Koševa’ menja vlasnika. Naime, Sarajevo je 24. decembra 2013. godine kupio bogati malezijski biznismen Vinsent Tan, čovek koji u svom vlasništvu ima Kardif, Kortrijk i deonice u Los Anđelesu. Bogati Malezijac odlučio je da napusti Sarajevo, a već se zna ime novog kupca.

Naime, kako javljaju vijetnamski mediji, novi vlasnik mogao bi da bude tamošnji biznismen Nujen Haj Nam. Reč je o čoveku koji je generalni direktor firme ‘Berjaja Vijetnam’, vlasnik hotela ‘Interkontinental’ u Hanoju i predsednik ‘Šeraton’ hotela. Pomagao je Vinsentu Tanu u rukovođenju nekim od klubova, a sada je 60 posto vlasnik Sarajeva.

FOTO: Printscreen

Vijetnamsko izdanje ‘Foks sports’ dalo je naslov da je želja Vijetnamca da odvede Sarajevo u Ligu šampiona, što je sigurno za sada preambiciozno.

Sarajevo je prvo na tabeli sa devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski. Za tim sa ‘Koševa’ igra bivši štoper Crvene zvezde Darko Lazić.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter