0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Partizan je izgubio veliku bitku, ali ne i rat – Rad(nički) se može isplatiti…

Objavljeno: 07.03.19 u 20:00

Poraz od niškog Radničkog u Humskoj teško je pao crno-belima, ali ukoliko je pameti u Humskoj, iz njega bi mogli da izvuku samo korist.

Odmah da se razumemo – pobeda Radničkog iz Niša je čista kao suza. I bilo kakva poređenja sa Obilićem sa kraja prošlog veka tu padaju u vodu. Partizan je bez ijedne sudijske mrlje (svaka čast Srđanu Jovanoviću) poražen na svom stadionu od velikog rivala i na kraju mu je pružio ruku. U tom pravcu bi trebalo da idu i njegovi navijači.

Poređenje bi pre išlo u pravcu Atletiko Madrida, ne naravno na tom nivou, ali sasvim sigurno kada je reč o modelu igre.

Temperamentni Dijego Simeone, pardon, Nenad Lalatović je utakmicu taktički savršeno pripremio i uveo je u svoj ritam, u verovatno jedinom scenariju koji bi mu doneo trijumf u Humskoj. Cementna odbrana i pokretljiv vezni red su preduslov da se sačeka, ispostavilo se samo jedna, situacija za gol i ona je došla u 41. minutu.

Jeste to bio splet okolnosti, loš centaršut i još gora reakcija odbrane Partizana, ali Haskićeva lopta je završila u mreži, a to je ono što Partizan ni na koji način nije uspeo da učini. Osim velike šanse i stative Rikarda, nije bilo načina da Mirkovićev tim priđe golu ‘meraklija’ i tu leže uzroci poraza.

Međutim, Partizan od ovog proleća igra u novom sistemu, sa dvojicom najisturenijih igrača i četvoricom koji oko njih kreiraju. Ukoliko želi da ostane dosledan tom sistemu, tako mora da nastavi već od nedelje i meča protiv Voždovca na ‘krovu’. Svaka promena bi sada bila kobna, ‘lutanje’ bi se nastavilo i u tom smislu – Rad(nički) bi mogao da se isplati Partizanu.

FOTO: STARSPORT

Jednostavno, potrebno je biti pametan i izvući sve pouke. Analizirati do tančina igru rivala i upotrebiti je protiv istog u narednim okršajima. Gotovo je izvesno da će se ova dva tima sastati još jednom u Humskoj tokom plej-ofa, a ako je verovati prognozi Vladimira Stojkovića, upravo Radnički će sačekati Partizan u Nišu u finalu Kupa.

Zoran Mirković je svestan da će njegov tim biti jači za Sašu Zdjelara i Gorana Zakarića, kao i (verovatno) zdrave Zorana Tošića i Danila Pantića. Složićete se, oni sami po sebi već čine ozbiljan vezni red, a juče su poslednja dvojica, roviti zbog povreda, odigrali tek po poluvreme.

Najteži zadatak biće pronaći rupe u odbrani Lalatovićevog zida, kojim gotovo da on sam komanduje sa klupe. Sinoć ju je jedini pronašao Armin Đerlek centaršutem za Rikarda i jedinu stopostotnu šansu Partizana, što je bio redak slučaj kada je ‘parni valjak’ napao po strani.

Uglavnom su lopte išle kroz sredinu, a pokušaji petom i duplim pasom na malom prostoru su štoperi Radničkog sa velikom lakoćom uklanjali i bilo je svima na stadionu jasno da se tako protiv Nišlija neće moći. Kratko i jasno rečeno – tim delom terena komanduje Nikola Drinčić.

Još kada je u igru ušao treći napadač, Dejan Georgijević, a Rikardo Gomeš se potpuno neobjašnjivo vratio na 40 metara od protivničkog gola kako bi sam driblao, primao i distribuirao loptu, bilo je jasno da od Partizanovog povratka nema ništa.

FOTO: STARSPORT

Dodatna pamet Zoranu Mirkoviću, Gordanu Petriću, Nikoli Lazetiću i ostalim saradnicima nije potrebna. Svesni su i oni svih negativnih stvari sa sinoćnje utakmice.

Partizanove pristalice su juče pokazale dve strane. Vrlo ružnu vređanjem porodice Nenada Lalatovića, ali i lepu kada su svoje igrače ispratile velikim aplauzom. Upravo jer i one veruju da Partizan jeste bolji od Radničkog, ali da im sinoć ‘ništa nije leglo’ i da imaju veliki potencijal da ‘narastu’ u finišu sezone i istaknu svoj kvalitet.

Partizanova titula je izgubljena, to je valjda sada svima jasno. Ali, taj Kup eventualno osvojen baš u Nišu bi sigurno utolio glad navijačima naviknutim na trofeje i velike pobede.

Makar do sledeće sezone…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter