1
Domaći fudbal

DEJAN ĐURĐEVIĆ: Bili smo čvrsti, teško je dati gol po ovakvom terenu

Objavljeno: 06.03.19 u 18:42

Fudbalski klub Zemun je u 25. kolu Superlige Srbije remizirao protiv Proletera rezultatom 0:0.

Tim iz Gornje Varoši je bio konkretniji i stvarao više prilika, ali je ponovo izostala realizacija.

To je i detalj igre koji je apostrofirao šef struke Zemuna Dejan Đurđević pošto je ovo bila treća vezana utakmica u kojoj zeleno-plavi nisu uspeli da zatresu mrežu.

– Jednostavno, fudbal se igra za golove. Bili smo danas dominantni, ušli čvrsto, imali reakciju na odnos prema igri koji nas je koštao bodova u Bačkoj Palanci. Imali smo kvalitet protiv Bačke, ali nismo bili čvrsti. Danas smo bili i čvrsti, a po ovakvom terenu smo pokušali da kroz pas dođemo do šansi. Znali smo da su itekako opasni iz tranzicije i osujetili to. Moji momci su dali sve što sam od njih tražio, svaki je ostavio poslednji atom snage, ali to nije bilo dovoljno… Da bismo bili u fudbalu bolji, moramo da damo gol. Kroz težak i mukotrpan rad i pravljenje ove ekipe moramo da nastavimo sa čvrstim radom jer je to jedini put do uspeha. Videlo se da je Proleter odlična ekipa i nije slučajno na poziciji koju trenutno zauzima u Superligi. Ovo su izuzetno teški psihološki trenuci za ekipu, nas niko nije nadigrao ni u ovom ni proščom delu prvenstva ali je realizacija ono što nam stvara ogromne probleme, izjavio je Đurđević.

Trener Proletera Dragan Radojičić je nakon meča izjavio da je Zemun bio bolji rival, ali da nema zbo čega da zameri svojim izabranicima nakon mukotrpne borbe koju su za vikend imali protiv Mladosti iz Lučana.

– Prvenstveno da se zahvalim Zemunu na korektnom dočeku i dobroj igri bez obzira na važnost bodova. Što se utakmice tiče, očekivao sam da nećemo funkcionisati kao pre tri dana protiv Mladosti jer smo imali ogromno pražnjenje. Bio je pritisak da pobedimo Lučane i u toj utakmici smo prikazali sjajnu igru. Znao sam da nas čeka jedan silno motivisan protivnik kojem su potrebni bodovi. Prema mom mišljenju, Zemun je bio kvalitetniji, ali smo mi uspeli da odbranimo svoj gol. Nismo imali klasičnog špica, Čovića sam morao da „žrtvujem“ i izrotiram druge vezne igrače, to je naše opravdanje za danas i to kako smo izgledali na terenu. Išli smo na tranziciju, imali smo odličnu priliku u prvom poluvremenu kada smo bili brzopleti i propustili priliku tri na jedan… Ne mogu da tražim više od ovoga, kolega Đurđević je dobro postavio igru, dominirao i treba da budemo srećni što nismo primili gol. Mojim momcima čestitam na borbi i zalaganju, tu nema šta da se zameri. Nismo bili na nivou naših igara što je opravdano. Na našu sreću, Zemun nije došao do gola posle opasnih centaršuteva. Pogotovo kada se Momčilo Mrkaić u drugom poluvremenu pridružio Dejanu Vidiću u špicu. Sve u svemu moram biti zadovoljan, rekao je Dragan Radojičić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter