0
Evrokupovi

FOTO: PRINTSCREEN

LŠ: Totenhem rutinski slavio protiv Borusije, Kejn ‘overio’ plasman među osam (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.19 u 23:00

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Oni su na ‘Vestfalenu’ minimalnim rezultatom savladali Borusiju iz Dormunda i tako potvrdili 3:0 sa ‘Vembilja’.

Od samog starta kao što se to i očekivalo Borusija je imala incijativu i kontrolisala je igru. Gosti se nisu preterano trudili da postignu gol, već su više koncentrisani bili da sačuvaju svoju mrežu. Domaća ekipa pokušala je da pronađe rupu u odbrani, a sredinom prvog poluvremena njima se donekle i isplatio pritisak. Za nekoliko minuta Borusija je ispaila nekoliko ‘rafala’ ka Lorisu, pre svih Rojs i Sančo, ali to nije bilo dovoljno da dođu do prednosti.

Najveće zasluge zbog toga što Sparsi u prvom delu nisu primili gol imao je veoma raspoloženi Ugo Loris, ali i defanzivac Jan Vertongen. Svesni da im vreme izmiče fudbaleri Borusije su nastavili i nakon pauze sa opsadom gola rivala, posebno je inspirisan bio kapiten tima Marko Rojs, ali kao da im je nešto večeras nedostajalo. Međutim, snove oko 80 hiljada navijača da se može desiti čudo srušio je Hari Kejn.

Vezista gostiju Sisoko je poslao loptu u prazan prostor, a Sančo nije ispratio svoje saigrače koji su pokušavali da naprave ‘ofsajd zamku’. To je iskoristio jedan od najboljih napadača današnjice, Hari Kejn koji je istrčao sam pred golmana i laganim pogotkom u 48. minutu zatresao mrežu gola koji je branio Burki.

Do kraja utakmice Borusija je potpuno potonula. Favr je izmenana pokušavao da prodrma ekipu, ali to nije davalao efekta, pa su gosti meč rutinski priveli kraju.

BORUSIJA DORTMUND – TOTENHEM 0:1 (0:0)
(Kejn 48)

Stadion: Vestfalen.
Sudija: Dani Makeli (Holandija).

DORTMUND (4-1-4-1): Burki – Volf (od 62. Brun Larsen), Akanđi, Vajgl, Dijalo – Vicel – Sančo, Rojs (od 74. Dilejni), Gece, Gereiro (od 62. Pulišić) – Alkaser.

TOTENHEM (5-2-1-2): Loris – Orije, Aldervejreld, Sančez, Fertongen, Dejvis – Vinks (od 55. Dajer), Sisoko – Eriksen (od 83. Rouz) – Son (od 71. Lamela), Kejn.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter