1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ČEKA SE ZAVRŠETAK IZVEŠTAJA: Mirkoviću u slučaju kazne preti višemesečna suspenzija? (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.19 u 17:47

Za mnoge su scene nakon i tokom večitih derbija postale normalna pojava, te ponekad mnogi incidenti prođu i ispod radara nadležnih službi. Ako je verovati izjavama, ovoga puta to neće biti slučaj. 
Predsednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije Žarko Stevanović je u izjavi datoj Informeru istakao da su scene sa poslednjeg večitog derbija postale normalne i da Disciplinska komisija uvek ima pune ruke posla posle mečeva dva najpoznatija kluba u Srbiji. 

– Tuče i incidenti više nisu iznenađenje za naš fudbal. Postala je gotovo praksa da posle svakog derbija zasedamo i raspravljamo o mogućim kaznama. Mi, kao Disciplinska komisija ne možemo to da sprečimo. Ne možemo da uđemo u tuđu glavu i da kažemo nemojte da se tučete, hvatate za gušu, nego igrajte fudbal i privucite publiku, rekao je Stevanović

Mirković je u finišu 159. večitog derbija u subotu u opštoj gužvi potpuno izgubio živce i udario Milana Kosanovića, zbog čega bi mogao da dobije suspenziju od šest meseci do godinu dana zabrane vođenja tima!

– Sve je moguće, i novčane kazne i suspenzije. Sve koji budu prijavljeni mi ćemo procesuirati. Ali logično, svakom ćemo dati pravo na izjašnjenje i svoju stranu priče. Nije u pitanju samo Mirković, već i svi ostali koji su učestvovali u incidentima. Ono što sam video je ružno, to nije fudbal – ističe Stevanović.

O kaznama za aktere derbija odlučivaće se najverovatnije u toku naredne nedelje kada komisija dobije završne izveštaje. 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter