Posle uspešno odigrnae grupne faze ‘C’ divizije Lige nacija i plasmana u polufinale, pred ‘orlovima’ su kvlafikacije za Evropsko prvenstvo, ali i prijateljski meč sa Nemačkom.

Prvi je spisak fudbalera za početak predstojećih kvalfikacija za Evropsko prvenstvo iz naše grupe obelodanio legendarni Andrej Ševčenko. Pozvao je nekadašnji as Milana najbolje što ima, sem Rakickog oko kog se uplela politika. Uskoro se očekuje da isto učini i selektor Srbije Mladen Krstajić, koji je juče proslavio 45. rođendan, a želju koju su mu mnogi poželeli je sigurno bila da ‘orlove’ odvede na Evropsko prvenstvo 2020. godine.


Iskreno, kada je reč o spisku reprezentativaca, tu ne bi trebalo da bude mnogo iznenađenja. Navodno, pregovori sa Lukom Milivojevićem o povratku u nacionalni tim posle bure na Svetskom prvenstvu u Rusiji su propali, mada trebalo bi sačekati da selektor Mladen Krstajić izdiktira imena kandidata.

Ono što naciju mnogo više zanima jeste hoće li Mladen Krstajić ‘biti hrabriji’ i najzad promeniti formaciju iz 4-5-1 u 4-4-2 ili čak 3-5-2 ako se zna da kuburimo sa pozicijom desnog beka, a da bi kapiten Aleksandar Kolarov mogao da igra i kao krilo.

Razlog za promenu formacije u kojoj bi se našla dva napadača mnogi vide u liku sjajnog srpskog vunderkinda Luke Jovića. Dete Crvene zvezde je najbolji strelac Bundeslige sa 15 postignutih golova, ukupno ih je dao 21 uz sedam asistencija i mnogi smatraju da sa tim učinkom ne zaslužuje da sedi na klupi. Takođe, Srbin u Ajntrahu fenomenalno sarađuje sa snažnim napadačem Sebastijanom Aleom, koji svojom građom, ali i igrom podseća na najboleg strelca Srbije iz Lige nacija Aleksandra Mitrovića.

FOTO: STARSPORT

Takođe, u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo, ali i utakmicama Lige nacija pokazalo se da Mitrogol mnogo bolje deluje kada je pored njega Aleksandar Prijović. Takođe, javnost u Srbiji već duže vreme sugeriše selektoru na to da je vreme da se pokuša sa dva napadača, jer kuburimo sa kreativnim igračima na sredini terena, dok u špicu sada imamo tri veoma dobre i efikasne opcije sa Aleksandrom Mitrovićem, Lukom Jovićem i Aleksandrom Prijovićem.

Da li će Mladen Krstajić poslušati glas naroda i promeniti formaciju videćemo već protiv Nemačke u prijateljskoj utakmici koja je na programu 20. marta u Volfzburgu. Pet dana kasnije ‘orlovi’ idu za Lisabon i protiv Portugalije igraju prvi meč u kvlafikacijama za Evropsko prvenstvo. Evo šta kažu o formaciji čitaoci HotSporta:

U kojoj biste formaciji voleli da vidite reprezentaciju Srbije?

Pogledaj Rezultate

Loading ... Loading ...