0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

GVARDIOLA: Ne treba da žalimo ako ne osvojimo titulu

Objavljeno: 04.03.19 u 11:59

Trener fudbalera Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je da njegova ekipa ne treba da žali ako ove godine ne osvoji titulu u Premijer ligi.

Siti je prvi na tabeli sa bodom više od Liverpula, a Gvardiola smatra da njegova ekipa sada igra ‘mnogo, mnogo bolji’ fudbal, neko prošle sezone, kada je osvojila titulu uz rekorde.

– Svi znamo šta treba da radimo, svi pomažemo jedni drugima i šta god da se dogodi, takmičimo se. Ako izgubimo izgubimo, ali ne treba da žalimo. Znam da u našem društvu samo prvi dobija pohvale, a drugoplasirani je apsolutni gubitnik. Ali, nemoguće je to misliti za moje igrače, rekao je Gvardiola, preneo je ‘Skaj‘.

– Ne znam šta će se dogoditi, ali ne možemo misliti da nismo dobri takmičari, dobri igrači, dobri sportisti, bilo je dobro sve što smo videli ove sezone, dodao je on.

Siti je prošle sezone osvojio rekordnih 100 bodova i postigao rekordnih 106 golova na putu do titule. Iako nisu dominirali ove sezone, igrači mančesterskog tima uspeli su da nadoknade sedam bodova zaostatka za Liverpulom i prvi su na tabeli.

Gvardiola je priznao da bi njegova ekipa lako mogla da ispadne iz borbe za titulu i rekao da je njen trenutni plasman izuzetan, s obzirom na teži raspored od rivala, igranje i uspeh u Liga kupu i prolazak u četvrtfinale FA kupa.

– Naravno da želimo da osvojimo Premijer ligu, igrači mi svakodnevno pokazuju da žele da je osvoje. Ali, igrali smo devet ili 10 utakmica više od Liverpula, to je mnogo minuta u našim nogama u svim takmičenjima. Uprkos tome, tu smo i srećan sam zbog toga. Više bih voleo da je kao prošle sezone, da imamo 12 bodova više, ali to je izuzetna situacija, naveo je španski trener.

– Mogli smo da budemo u zaostatku 10 bodova, kada su došli na naš stadion (u januaru), moglo je da bude sedam bodova posle našeg poraza od Njukasla. Sve što možemo da uradimo je da budemo u trci. Neka osete da smo tu, dodao je Gvardiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter