Prvi Radničkog Ivica Tončev gostovao je sinoć u emisiji ‘Eko Spid’ na regionalnoj televiziji „Belami“ i tom prilikom je govorio o klubu na čijem je čelu i koji trenutno igra jednu od najboljih sezona u svojoj istoriji.

Tončev je apostrofirao finansijsku stabilnost Radničkog i izrazio želju da će niški tim uskoro osvojiti prvi trofej od svog osnivanja.


– Svi znaju u kakvom stanju je bio Radnički kada ga je preuzelo aktuelno rukovodstvo. Klub je bukvalno bio na ivici gašenja, ali nas to nijednog trenutka nije pokolebalo. Imali smo jasnu strategiju kako da Radnički postavimo na zdrave noge i uspeli smo u tome. Ja sam u momentu preuzimanja kluba postavio tri cilja ispred sebe, a to su finansijska konsolidacija, proboj u vrh srpskog fudbala i plasman u Evropu. Mi smo nakon nešto više od dve godine ispunili sva tri cilja, a ja sam sada postavio novi, a to je osvajanje prvog trofeja u istoriji. Smatram da ove sezone imamo dobre šanse da to uradimo. U prvenstvu smo drugi i trudićemo se svim silama da do kraja ugrožavamo lidera Crvenu zvezdu i da je preteknemo ukoliko nam se ukaže prilika. Ja se ne zadovoljavam drugim mestom i moja je želja da budemo prvi. U Kupu Srbije smo stigli do četvrtfinala gde nas čeka Vojvodina i mi tu vidimo šansu da prođemo dalje. Finale se ove godine igra u Nišu i zamislite samo kakav bi to praznik bio kada bi se za pehar borili pred našom publikom. Moram još jednom da naglasim da u Radnički nisam došao da bih pravio biznis, jer je to u srpskom fudbalu nemoguće dok se ne sprovede privatizacija. Moj jedini motiv da uđem u sve ovo je lokal-patriotizam, pošto smatram da Niš mora da bude jasno ucrtan na fudbalskoj mapi Srbije, rekao je Tončev, koji je potom pričao o veličini rezultata koje Radnički ostvaruje ove sezone.

– To što smo mi drugi na tabeli u ligi gde decenijama dominiraju dva kluba je neverovatan podvig. Naš budžet ne može da se poredi sa budžetima Zvezde i Partizana i mnogo je teško napraviti ekipu koja može njima da parira. Pa zamislite samo situaciju u kojoj oni plaćaju igrača 300 hiljada evra po sezoni, a ja treba da nagovorim nekog vrhunskog fudbalera da dođe ovde i igra za 30 hiljada. Ja verujem da će uskoro doći vreme kada će se u Srbiji poštovati finansijski fer-plej i da klubovi neće moći da troše više od onoga što prihoduju. Samo tada ćemo doći u poziciju da timovi poput Radničkog, Vojvodine, Spartaka, Napretka i Čukaričkog budu ravnopravni sa Zvezdom i Partizanom. No, i pored toga mi smo uspeli da dobrim i domaćinskim vođenjem kluba napravimo atmosferu u kojoj je i to moguće. Imamo dobar tim, odičnog trenera i mislim da je vreme da jedan trofej konačno izađe iz Beograda. A verujte mi da bi to bilo dobro za ceo srpski fudbal, naglasio je Ivica Tončev.

Čelnik Radničkog je dodao da će u narednom periodu naporno raditi na poboljšanju fudbalske infrastrukture u Nišu i na jugu Srbije, kao i da se nada da će Radnički uskoro zaigrati u grupnoj fazi Lige Evrope čime se čitava organizacija oko kluba podigla na mnogo viši nivo.