2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUTRA JE ODLUKA: Hoće li debitant suditi 159. ‘večiti’ derbi?

Objavljeno: 27.02.19 u 11:50

Još uvek se čeka na imenovanje sudijskog tima koji će deliti pravdu u 159. ‘večitom’ derbiju, a svoj sud dao je i bivši arbitar Miroslav Radoman.

Nekadašnji rekorder po broju suđenih ‘večitih’ derbija i bivši čovek zadužen za delegiranje arbitara, smatra da Danilo Grujić nikako nije rešenje za subotnji okršaj Crvene zvezde i Partizana, već ima svoj predlog – Srđana Jovanovića.

Srđan je sudio meč BATE – Arsenal, UEFA ga veoma ceni, a još nije dobio priliku da se oproba u večitom derbiju. Sa svojim znanjem, on bi sigurno bio pravo rešenje za pitanje glavnog arbitra. Svakako bolji nego Grujić, koji je naš najlošiji sudija na rang-listi UEFA, on je najgore rešenje – rekao je Radoman za ‘Alo’.

Radoman ističe da se sudije ne delegiraju po kvalitetu, već po pritiscima klubova.

– Pre nekoliko godina sam delegirao Jovanovića za jedan derbi na Marakani, ali je bilo pritisaka oba kluba da se on skloni i meč je vodio Mažić. Baš to je bio razlog zašto sam se povukao i napustio sudijsku organizaciju. Spisak delegiranih sudija izlazi četvrtom, ali to ne mora ništa da znači jer se on može promeniti i 24 sadta pre utakmice. Pritisaka na određivanje ko će biti sudija uvek je bilo, ima ih i sada. Umesto da se poverenje ukaže onom ko je najbolji, uglavnom dobija onaj koji je po volji klubova. To je mnogo loše – rekao je Radoman i dodao:

– Nema dileme da će Jovanović uskoro početi da sudi mečeve grupne faze Lige šampion. On to kvalitetom i znanjem zaslužuje, a meni je zaista neverovatno da on do sada nikada nije sudio derbi. Kako je, uostalom, došao na internacionalnu listu, ako u domaćem šampionatu nije sudio najvažniji i najteži meč – pita se Radoman.

Odluka o sudiji 159. ‘večitog’ derbija, koji se igra u subotu od 18 časova na stadionu ‘Rajko Mitić’, biće doneta sutra.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. Ne treba sudija kada grobari imaju oko kao sajdzija, prosli derbi su svi videli da nije usla 2 milimetra…odavno nisam video da su tako skladni, ko bi rekao da imaju 4-5 frakcija navijaca

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter