0
Fudbal

UDOVIČIĆ: Srbija za korak bliža organizaciji Mondijala! (FOTO)

Objavljeno: 25.02.19 u 15:08

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se u Sofiji sa kolegama iz Bugarske Konstantinom Kralevim, Rumunije Konstantinom Bogdanom Mateijem, zamenikom ministra sporta i kulture Grčke Jorgosom Vasilijadisom i predstavnicima nacionalnih fudbalskih saveza kako bi se razmatrali dalji koraci u cilju podnošenja zajedničke kandidature za Evropsko prvenstvo 2028. i Svetsko prvenstvo 2030. godine.

Na trećem kvadrilateranom sastanku vođeni su razgovori o osnivanju Inicijalnog organizacionog komiteta za podnošenje zajedničke kandidature Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, ali i o Memorandumu o razumevanju između Vlade Republike Srbije, Vlade Republike Bugarske, Vlade Republike Grčke i Vlade Rumunije i taj dokument predstavljaće konkretnu osnovu budućih ujedinjenih napora.

– Veoma sam zadovoljan time što svakim novim sastankom pravimo korak dalje ka cilju kojem svi težimo i što dodatno učvršćujemo prijateljske odnose i proširujemo regionalnu sportsku saradnju, a tako je bilo i ovoga puta. Hvala mojim uvaženim kolegama na konstruktivnom pristupu i predanosti u realizaciji našeg velikog cilja – rekao je ministar Udovičić.

Konačni zadatak Inicijalnog organizacionog komiteta biće da, uzevši u obzir zahteve po pitanju kandidature i postojeće nacionalne kapacitete pogledu ispunjenosti svih uslova, pripremi dosijee i dokumenta potrebna za kandidature, na osnovu zahteva UEFA i FIFA za organizaciju turnira.

– Organizovanje tako velike manifestacije predstavljalo bi dugoročno najbolje moguće ulaganje u sportske kapacitete naše zemlje i pružilo podstrek izgradnji novih i planiranom renoviranju postojećih stadiona, kao i razvoju fudbala i celokupnog sistema sporta na svim nivoima. Takođe, ovaj jedinstveni događaj višestruko bi pozitivno uticao i na druge važne društvene oblasti poput turizma, ekonomije, kulture i drugih, a istovremeno predstavljao idealnu priliku da se Srbija ponovo pokaže kao prvoklasan i gostoprimljiv domaćin i time pošalje afirmativnu sliku u svet – zaključio je Udovičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter