Slavila je Crvena zvezda iako nije briljirala, ali crveno-beli iz Surdulice za Beograd donose tri boda i mirni dočekuju 159. večiti derbi.

Pogodio je Milan Gajić, imenjak Borjan je sjajno čuvao mrežu, a po izuzetno hladnom vremenu i teškom terenu trenera crveno-belih Vladana Milojevića najviše raduje to što je njegov tim slavio.


Radnik je odigrao dobru utakmicu. Dobra je to ekipa i moram da budem iskren – sviđa mi se kako igraju. Živi su, hitri igrači, pohvalio je današnjeg rivala Milojević u izjavi datoj Areni Sport, a potom je dodao:

– Očekivali smo ovakvu utakmicu. Očekivali smo i da ranije rešimo pitanje pobednika, ali je jasno da nemamo još pravi takmičarski ritam, da još neki igrači nisu ušli punim ritmom u nastavak sezone. Velika tri boda, sačuvali smo ih na kraju.

Nije na terenu bilo Marka Marina Ričmonda Boaćija, Milojević je otkrio zašto:

– Mnogi će se verovatno pitati zašto nije bilo Marina i Boaćija. Dobro su svi, ali moram da se ogradim i kažem da je teren zaleđen. Ne znam šta bi sa njihovim kvalitetom na ovom terenu mogli da pokažu. Čestitao bih ljudima iz Radnika na trudu, bio sam ovde i jutros i video kako neprestano rade da spreme teren za utakmicu. Iskreno mislim da nije bilo humano da se igra, zaključio je Milojević.

Trener Radnika Milan Milanović je istakao da bi bilo bolje da je susret odigran ranije:

– Dva puta smo pogodili okvir gola, više puta nismo. Imali smo dobru igru, malo smo izgledali stegnuto, anksiozno u prvih 20 minuta. Posle toga smo bili sve bolji, posebno u drugom poluvremenu. Prezadovoljan sam načinom na koji smo igrali, probali smo da pobedimo, bili smo sigurni u odbrani, osim u jednoj šansi, dobro smo kontrolisali igru. Čestitam i jednim i drugim igračima na igri u ovoj utakmici. Bolje je da smo možda igrali u 14 časova, ali dobro…, zaključio je Milanović.