0
Domaći fudbal

HOTSPORT ANALIZA: Vojvodina najmlađa, Proleter najstariji tim u ligi, kako se kotiraju Večiti?

Objavljeno: 22.02.19 u 12:41

Prelazni rok u Srbiji je zvanično završen. Superliga se vratila na teren, klubovi imaju spoj mladosti  i iskustva, neki su se podmladili, a pojedini dodatno ostarili. 

HotSport vam u današnjoj analizi otkriva koja ekipa ima najmlađi, a koji najstariji tim. Pročitajte kako se kotira vaša ekipa. Najstariji tim u ligi ima Proleter, dok za najmlađeg važi stariji superligaš iz Novog Sada Vojvodina

Najstariji tim u ligi ima Proleter iz Novog sada, novajlija u ligi ima prosek od 27,3 godina. Mladost iz Lučana prati ih u stopu sa 27,2. Šampion Srbije Crvena zvezda ima treću najstariju ekipu u ligi, ekipa Vladana Milojevića ima 27 godina u proseku. Pre par sezona Radnički iz Niša je imao najmlađi tim u Srbiji, ove godine su odmah iza Crvene zvezde. Radnički ima 26,8 godina u proseku. Iza Radničkog je još jedna ekipa sa juga Srbije, Radnik iz Surdulice u proseku ima 26,4 godina, a Voždovac 26,2. Mačva iz Šapca nalazi se na sedmom mestu po ‘starosti’ sa 26 godina u proseku. Osvajač kupa Partizan je na osmom mestu sa 25,9 godina starosti. 

U drugoj polovini teksta idemo ka namlađem timu ove sezone, na 9. mestu nalazi se FK Rad, građevinari su odavno poznati kao ekipa koja ulaže u budućnost i neguje mlade igrače, tako je i ove sezone. Ekipa sa Banjice ima prosek od 25,5 godine, tik uz njih je Napredak iz Kruševca sa 25,3m a isti prosek ima i OFK Bačka, ekipa Zemuna nešto je mlađa sa prosekom 25,1, a fenjeraš na tabeli Dinamo iz Vranja ima 24,3 godina starosti u ekipi. Spartak Subotica ima jedan od većih fondova igrača u ligi ali se nalaze na trećem mestu tabele ‘mladosti’ sa 23,7 godina. Čukarički je na drugom sa 23,2, a bez ikakve konkurencije najmlađi tim ima Vojvodina koja ima prosek godina 22,2. 

Nastavak sezone pokazaće nam da li je iskustvo bolje od mladosti ili je potreban spoj oba za uspeh. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter