Iako je prvobitno bilo najavljeno da se Adam Marušić nalazi pod istragom zbog navodnog rasizma, ta informacija je ipak demantovana. Marušić jeste pod istragom, ali razlog je druge prirode.

Kako je prvobitno preneo novinar Skaj Italije Alesandro Alćijato, UEFA je započela istragu protiv Adama Marušića povodom navodnog rasističkog ponašanja momka rođenog u Beogradu koji nastupa za reprezentaciju Crne Gore.


Ipak, nedugo potom Alćijato je objavio ispravku, pojasnivši da su navijači Lacija na udaru zbog rasizma, dok Marušića očekuje kazna zbog isključenja.

Podsećamo, Marušić je zaradio crveni karton zbog namernog udaranja laktom.

On je u karijeri nastupao za mlađe kategorije Teleoptika, odakle je kao omladinac stigao u Voždovac, tamo je igrao četiri godine posle čega je otišao u Belgiju, da bi 2017. pojačao Lacio.

A pažnju navijača Partizana privukao je kada je obukao dres crno-belih.

S obzirom na to da je UEFA izuzetno stroga kada su u pitanju rasistički ispadi, Marušić bi, da je to u pitanju, mogao da bude kažnjen na čitavih godinu dana zabrane igranja u takmičenjima pod okriljem UEFA, dok ga ovako, zbog udaranja protivnika, očekuju najverovatnije tri utakmice suspenzije.