3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOAĆI U DRUŠTVU ODABRANIH: Boćku bi i najveće legende Zvezde pozavidele na rekordu

Objavljeno: 19.02.19 u 21:15

Ričmond Boaći opet trese mreže, sa dva gola je započeo drugi deo sezone i počeo da piše nove stranice istorije Crvene zvezde.
U prvom mandatu u crveno-belom dresu igrao je možda i najbolji fudbal u karijeri, a sada bi povremeni reprezentativac Gane mogao da postane jedan od najefikasnijih fudbalera od raspada SFRJ.

Dva puta je zatresao mrežu Vojvodine na prolećnoj premijeri u pobedi 4:0 i došao do učinka od 47 pogodaka na 60 zvaničnih mečeva u Zvezdi. To znači da prosečno postiže čak 0,78 golova po utakmici.

I trenutno je Boaći u prednosti u odnosu na prethodnike po procentu odnosa mečeva i golova, a sličan golgeterski učinak ima i Darko Kovačević, odnosno 45 puta bio je strelac na ukupno 62 utakmice za prosek 0,72 po meču.

Nešto slabiji procenat od njih dvojice imaju Nikola Žigić i Mihajlo Pjanović, ali su odigrali daleko više susreta. Pjanović je 92 puta zatresao mrežu na 148 nastupa (0,62), dok je Žigić na 110 duela postigao 70 pogodaka i ima tek nešto uspešniji procenat (0,63)

Među najboljih 10 strelaca, od raspada SFRJ računajući da je fudbaler odigrao minimum 30 utakmica, su još i Nebojša Krupniković sa prosekom 0,60 i El Fardu Ben, jedini od aktuelnih fudbalera pored popularnog Boćka na ovoj listi. Sjajni napadač je na 42 meča zatresao mrežu 25 puta za procenat uspešnosti od 0,59.

Deset najuspešnijih prema pomenutim parametrima kompletirali su Zoran Jovičić i Ante Drobnjak (0,57), Marko Pantelić (0,55) i Ugo Vieira (0,52).

Gde je Boaći stao sredinom decembra na gostovanju Čukaričkom, nastavio je protiv Vojvodine na startu drugog dela sezone i najavio uspešno proleće u crveno-belom dresu.

0
0

3 Komentara

  1. Siguran sam da Boaći ima kvalitet za kinesku ligu, ali za drugu ligu Kine! Tamo mu je mesto! Gde on misli da će poći?! Može još u Azerbejdžan ili Kazahstan, to je njegov plafon!

    0
    0
    Odgovori
  2. koja sprdacina … po grobovima-grobljima ce se prave legende zvezde prevrtati od ovih danasnjih ljudi u i oko zvezde …sa kim ih ONI … uporedjuju i kome to treba … u NAMESTENIM-NEREGULARNIM zvezdinim ligama, dok zvezda igra namestene utakmice sa klubovima prijatelima zvezde i nazovi derbi sa partizanom koji NI po koju cenu nesmeju da izgube. uporedjivati ovog NI prosecnog igraca za ovu i ovakvu zvezdinu ligu sa legendama zvezde … koje su iz nedelje u nedelju igrali debije sa hajdukom, dinamom, vojvodinom, zeljom, sarajevom … do pravog derbija-praznika fudbala sa partizanom … ovaj i ovakav boaci, ce terzicu posluzitiza za novu PREVARU, MANIPULACIJU U PLJACKI NARODA, DA NESMETANO NASTAVE SA RADOM BANKOMATA … jednom proslo … sto da NE ponovi …kad mu tako glatko prolazi, god naivnih.

    0
    0
    Odgovori
    • Bravo, anonimni na komentaru! Uporediti Boaćija i njegovo mizerno tehničko znanje sa legendama kao što su Dule Savić, Zoran Filipobvić, Darko Kovačević ili Mihajlo Pjanović a da ne govorimo o Darku Pavnčevu, je zločin prema fudbalu! Naravno, ne spominje se koliko,je nemilosrdni strelac Boaći postigao golova iz penala u SLS ili sa same gol linije?! Taj Boaći za ove 2-3 godine u dresu Zvezde nije izveo ni jedan jedini dribbling niti prodor direktno ka golu protivniuka. Samo odlaže loptu do najbližeg saigrača, uz to je spor i neborben! Kina je pokazala pravo lice i vrednost Boaćija!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter