1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Prolećna rapsodija Partizana u Bačkoj, raspucani Nikolić i Rikardo (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 16.02.19 u 14:47

U premijernom meču prolećnog dela Superlige Srbije, Partizan je kao gost pobedio Bačku 3:0 (1:0) i najavio bolje rezultate u nastavku prvenstva.

Prijalo je sunce u februaru fudbalerima Partizana. Ako se po jutru dan poznaje moglo bi proleće crno-belih da bude mnogo vedrije od jeseni. Četa Zorana Mirkovića dominirala je od prvog do poslednjeg minuta protiv Bačke, nedozvolivši rivalu jednu pravu šansu da napravi. Sa druge strane dvojica napadača su dobili šansu i obojica su je iskoristila, Nikolić i Rikardo za 2:0, dok je konačnih 3:0 postavio Zakarić, ali idemo redom…

Utakmica je počela nikad lepše za navijače Partizana. Crno-beli su iz prve prilike ovog proleća postigli gol, Tošić je pokušao šutem sa distance, ali je to loše uradilo, lopta je stigla do Nikolića koji je bio u smunjivoj situaciji i pogodio za 1:0. Posle usporenog snimka čini se da je situacija bila čista i da su glavni arbitar Milorad Mažić i njegov pomoćnik doneli pravu odluku.

FOTO: STARSPORT

Dva minuta kasnije Partizan je mogao do drugog gola, Miletić je dobro centrirao sa levog boka, ali je Rikardo glavom šutirao pravo u golmana Zogovića. U 28. minutu Tošić je pokazao pravo majstorstvo, dodao je loptu u prazno do Kosovića, ovaj je pao, ali Mažić nije pokazao na penal. Crno-beli su drugi gol postigli u 34. minutu, Tošić je uposlio Nikolića, ovaj se spetljao, loše primio loptu koja je stigla do Rikarda, a ovaj pogodio mrežu, ipak Nikolić je pre toga bio u ofsajdu i on je opravdano poništen.

Novu veliku priliku Partizan je imao u 36. minutu kada je Zdjelar poslao dugu loptu iza leđa odbrane Bačke, Rikardo je izašao jedan na jedan sa golmanom Zogovićem, ali je loše šutirao pored gola. Partizan je apsolutno dominirao u prvom poluvremenu i zasluženo je na odmor otišao sa golom prednosti.

Crno-beli su prvi zapretili u drugom delu igre, odapeo je Tošić sa nekih sa nekih 20 metara, ali je golman domaćina Zogović bio na mestu. Partizan je prednost duplirao u 56. minutu, lopta je iz sredine otišla na desni bok, Miletić je sjajno centrirao na peterac, a najviši u skoku bio je Gomeš za svoj 11 gol u prvenstvu i vođstvo – 2:0.

FOTO: STARSPORT

Nastavio je Partizan sa napadima i posle drugog gola, Tošićje u 65. minutu ostavio loptu za Zakarića, a reprezentativac Bosne i Hercegovine je zamalo bio neprecizan. Deset minuta kasnije rezervista Enake, koji je zamenio umornog Tošića, šutirao je iskosa od gola i bio je neprecizan.

Partizan je tačku na ovaj meč stavio u 80. minutu kada je Nikolić fenomenalno uposlio Zakarića pasom od 30 metara, bosanski fudbaler je dobro primio loptu, šutirao i matirao Zogovića za – 3:0.  Do kraja meča vredno pomena je bilo to da je Zoran Mirković u 87. minutu šansu dao mladom Stevanoviću koji je 2002. godište, vezista je ušao umesto strelca drugog gola Rikarda Gomeša.

Crno-beli u sledećem kolu gostuju Proleteru iz Novog Sada, dok Bačka ide u goste Mladosti iz Lučana.

FOTO: STARSPORT

OFK BAČKA – PARTIZAN 0:3 (0:1)
/Nikolić 7, Rikardo 57, Zakarić 80/

Bačka Palanka
Stadion: “Slavko Maletin Vava”
Sudija: Milorad Mažić

OFK BAČKA: Zogović – Ilić, Bjeloš, Jovanović, Grabež – Žarković, Pantić – Tomić (od 74. Mićić), Radinović, Makarić – Radović (od 46. Gavrić).
PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković (od 84. Šehović), Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Kosović, Zakarić, Nikolić, Tošić (od 71. Enake) – Rikardo.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter