0
Evropske lige

FOTO: YouTube

BUNDESLIGA: Bajern živ je, Bavarci jedva preživeli Augzburg (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.19 u 22:35

Posle premijernog meča 22. kola Bundeslige Bajern Minhen smanjio je minus u odnosu na lidera Borusiju iz Dortmunda na samo dva boda.

Mučio se Bajern u Augzburgu, dva puta je gubio od domaćina, ali je na kraju slavio 3:2. Izgledalo je sve na veče u kom bi Bavarci mogli da se ‘zagrcnu’ i izgube tri ili dva boda. Prva neprijatnost po gol Bajerna bila je u prvom minutu i gol za Augzburg. Posle dobrog prodora domaćih napadača po levom boku lopta je pogodila Gorecku i završila iza leđa Nojera za – 1:0.

Bavarci su odmah krenuli na sve ili ništa i već u 3. minutu kada je Gnabri iz dobre pozicije šutirao pored gola. Bajern je do izjednačenja došao u 17. minutu, Kimih je centrirao sa desnog boka, a na drugoj stativi spreman je bio Koman – 1:1.

Činilo se tada da šampion Nemačke preuzima sve u svoje ruke, a onda je u 23. minutu usledio novi šok. Gregorič je uposlio Dong-Vona, a ovaj je loptu zakucao pod prečku za novo vođstvo Augzburga – 2:1. Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu, naime igrala se nadoknada vremena kada je Gorecka asistirao do Komana, a Francuz kroz noge loptu poslao u mrežu nesrećnog golmana domaće ekipe Kobela.

Bajern je pitanje pobednika rešio u 53. minutu kada je junak utakmice i strelac dva gola Koman asistirao do Alabe, a Austrijanac maestralno pogodio iz teške situacije za konačnih 3:2. Bavarci su posle toga zatvorili utakmicu, još dve šanse imao je Levandovski, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Bajern sada ima 48 osvojenih bodova, dva manje od lidera Borusije iz Dortmunda koja ima i utakmicu manje.

BUNDESLIGA, 22. KOLO:

Petak:

Augzburg – Bajern Minhen 2:3 (2:2)
(Gorecka 1. autogol, Von 23 – Koman 17, 45+3, Alaba 53)

Subota:

15.30 Hofenhajm – Hanover
15.30 Šalke – Frajburg
15.30 Štutgart – RB Lajpcig
15.30 Volfzburg – Majnc
18.30 Herta – Verder Bremen

Nedelja:

15.30 Ajntraht Frankfurt – Borusija Menhengladbah
18.00 Bajer Leverkuzen – Dizeldorf

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter